Asansör firması, Torunlar'ı suçladı

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geda-Majör Limited Şirketi, Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının meydana geldiği Torun Center projesi için, firmalarıyla yapılan sözleşmenin fesih bildiriminin taraflarına ulaşmadığını, bildirim kendilerine ulaşınca yanıt verecekleri Torunlar GYO'nun feshin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını belirtti.  

Geda-Majör Limited Şirketi'nden yapılan açıklamada, Torunlar GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün yapılan açıklamada, firmalarıyla Torun Center projesi için yapılan sözleşmenin feshedildiğinin belirtildiği aktarıldı.  

Asansör kazasıyla ilgili 10 Eylül'de mahkemeye sunulan ön bilirkişi raporu, savcılığa sunulan belge ve bilgilere dayanılarak Geda-Majör'ün sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğinin anlaşıldığının KAP'a gönderilen açıklamada öne sürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Öncelikle belirtmek gerekir ki şirketimize böyle bir fesih bildirimi ulaşmış değildir. KAP'a yapılan açıklamadaki gibi gerçekten böyle bir fesih bildirimi yapılmışsa, söz konusu bildirim elimize ulaşınca gerekli hukuki değerlendirme yapılarak Torunlar GYO'ya yanıt verilecek ve onlar da bu feshin sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaklardır. Fakat bugün itibarıyla şunu açık bir surette söylemek isteriz ki; feshe gerekçe olarak ortaya konulan bu iddia gerçek dışıdır. Sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yani 5 günlük ve eğitim aldırılmadığı sabit olan bir personelle asansörü işleten ve asansörün emniyet sistemini devre dışı bırakarak kazanın meydana gelmesine sebep olan Torunlar GYO-Torunlar Gıda Proje Ortaklığı'dır. Ayrıca 10 Eylül 2014 günü kendi proje müdürlerinin tutuklanma kararı verildiği gün atfolunan bilirkişi raporu ellerine geçtiği halde, eğer bu rapora dayanılarak Geda-Majör'ün kusurlu olduğu öğrenildiyse, SPK mevzuatı uyarınca 24 saat içinde yani 11 Eylül tarihinde bu açıklama yapılmalıydı. Ön rapor ellerine ulaştıktan 14 gün sonra yapılan bu açıklamayı samimi bulmak mümkün olmayıp, bu duyuruyu Torunlar'ın kazanın olduğu ilk günden başlayarak yaptığı şeyi, yani kusuru üçüncü kişilere atma çabasının bir devamı olarak görmek gerekir." 

Açıklamada, gerçeklerin sürmekte olan soruşturma ve akabinde yapılacak yargılama sonucunda ortaya çıkacağına inanıldığı vurgulandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir