Asgari ücretin belirlenmesinde "engellilik" ayrımı yapılamayacak

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren yönetmeliğe göre asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamayacak. 

Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Asgari Ücret Yönetmeliği’nin tanımlarla ilgili 4. Maddesinde yer alan işkolu tanımında değişikliğe gidildi. Buna göre işkolu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 4. maddesi gereğince 19 Aralık 2012 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan İşkolları Yönetmeliğinde belirtilen işkolları olarak tanımlandı. 

Asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamayacak. 
Yönetmelik ile ücretin belirlenmesi esaslarında da değişikliğe gidildi. Buna göre ücret en geç iki yılda bir olmak üzere belirlenecek. Mevcut düzenlemede yer alan “işçilerin 16 yaşını doldurmuş olmadıklarına göre ayrı ayrı belirlenir hükmü” ise kaldırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir