Aslan kupada ilk firesini verdi

Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 4. maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilerek, kupada ilk mağlubiyetini yaşadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 4. hafta erteleme maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilerek, kupadaki ilk mağlubiyetini yaşadı. 

Kupada oldukça gollü maçlar oynayan ve ilk 3 karşılaşmasında Eskişehirspor (4-2), FBM Makina Balçova Yaşamspor (9-1) ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (4-1) ağlarına toplam 17 gol gönderen sarı-kırmızılı takım, bu kulvarda ilk kez golsüz bir maçı tamamladı ve ilk yenilgisini aldı. 

Maçın henüz 3. dakikasında Ercan Çapar'ın golüne engel olamayan Galatasaray, ardından çok sayıda gol pozisyonuna girmesine karşın skoru değiştiremezken, 90+2. dakikada Yusuf Yağmur skoru Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor adına 2-0 olarak belirledi. 

Bu yenilgiyle 9 puanda kalan "Cim Bom", aynı puandaki Eskişehirspor'un averajla önünde liderliğini sürdürdü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ise puanını 4'e çıkarttı. 

Hakeme gol itirazı 

Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmanın 30. dakikasındaki bir pozisyonda hakem Volkan Bayarslan'a gol itirazında bulundu. 

Selçuk İnan'ın kafa vuruşunda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Abdullah Çetin yan direkte çizgi üzerinde topu çıkarırken, sarı-kırmızılı oyuncular hem meşin yuvarlağın çizgiyi geçtiği hem de rakip oyuncunun elle müdahalede bulunduğu yönünde itiraz etti. 

Sarı-kırmızılı oyuncular, hakem Volkan Bayarslan'ın etrafını çevirerek itirazda bulunurken, bu pozisyonda Pandev de sarı kart gördü.  

İlk golü yine kalesinde gördü 

Galatasaray, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçının 3. dakikasında Ercan Çapar'ın golüyle 1-0 yenik duruma düşerek, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadığı 4 karşılaşmanın 3'ünde ilk golü kalesinde gören taraf oldu. 

Daha önce oynadığı maçlarda, Eskişehirspor'u 4-2 yenmesine rağmen 5. dakikada Serdar Özkan'ın golüyle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı ekip, 9-1 kazandığı FBM Makina Balçova Yaşamspor müsabakasında ise 10. dakikada Melik Yeğin'in golüne engel olamamıştı. 

Sinan Bolat'ın golsüz maçı yok 

Sarı-kırmızılı ekipte Fernando Muslera'nın yedeği konumundaki kaleci Sinan Bolat, çıktığı 5. maçta da kalesini gole kapatamadı. 

Takımının Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 4 maçta ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Arsenal karşılaşmasında kaleyi koruyan Sinan, henüz gol yemeden bir maç tamamlayamadı. 

Galatasaray, Sinan Bolat'ın görev yaptığı kupa maçlarında, Eskişehirspor'u 4-2, FBM Makina Balçova Yaşamspor'u 9-1, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u ise deplasmanda 4-1 yenip, rövanşta 2-0 yenilirken, Arsenal mücadelesinden ise 4-0 mağlup ayrılmıştı.  

Pandev ve Yekta ile 45 dakika 

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maça ilk 11'de başlattığı Goran Pandev ve Yekta Kurtuluş'u ikinci yarıda oyuna sürmedi. 

Sarı-kırmızılı takımın 1-0 yenik kapattığı ilk yarının ardından kadroda değişikliğe giden Hamzaoğlu, Pandev'in yerine Umut Bulut'la, Yekta Kurtuluş'un yerine de Emre Çolak'la ikinci yarıya başladı 

Konuk ekipte büyük  sevinç 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyet nedeniyle büyük sevinç yaşadı. 

Konuk takım oyuncuları, maç bitiminde tribüne giderek, kendilerine destek veren taraftarlarıyla mutluluklarını paylaştı.