Asya borsaları yükseldi ABD düştü

Asya borsaları yükselirken ABD borsalar düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsaları Çin'de hükümetin ekonomiyi destekleme amaçlı tedbirler açıklayabileceği yönündeki spekülasyonun sağladığı destekle bugün yükseldi. 

Çin Başbakanı Li Keqiang'ın ekonomiye destek için aşamalı olrak uygulanacak hedefli tedbirler ortaya konulabileceğine dair Çin'in resmi medya kurumlarında yer alan sözleri, bu ihtimalle ilgili spekülasyonu güçlendirdi.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.6 yükseldi, Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyir izledi.

ABD borsaları bankacılık ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde dün düşerken, S&P 500 endeksi bu hafta gördüğü yaklaşık yüzde 1'lik kayıpla bu yıl için yataya yakın bir seviyeye geldi.

Citigroup C.N hisseleri sermaye planının Fed tarafından reddedilmesinin ardından yüzde 5.4 değer kaybetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Citigroup'un 6.4 milyar dolarlık hisse geri alım ve temettü artırma planını, bankanın olası bir finans krizine karşı koymaya yeteri kadar hazır olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Citigroup'un yanı sıra dört bankanın daha sermaye planını reddeden Fed, bu yılın stres testlerinde diğer 25 bankanın sunduğu sermaye planlarına onay verdiğini de açıkladı.

S&P finans endeksi .SPSY yüzde 0.6 düştü ve dün en kötü performans bu sektörde görüldü.

ABD'de dün açıklanan veriye göre, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) geçen yılın dördüncü çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 2.4 seviyesinden yüzde 2.6'ya revize edildi ve beklentilerin hafif altında gerçekleşti.