Opel’den dört Türkiye prömiyeri

Opel’in 4 modeli ilk kez İstanbul Auto Show’da Salon 7’de seyirciyle buluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Performans aracı CORSA OPC, mini şehirli model ADAM ROCKS ve ADAM S ve Türkiye pazarına 2016 yılının şubat ayında pazara sunulacak KARL. Diğer bir sürprizi ise konsept model MONZA.

Merakla beklenen 1.6 dizel otomatik şanzımana sahip MOKKA ve sonbaharda satışa sunulacak 1.6 dizel otomatik şanzımana sahip INSIGNIA modelleri de Opel standa ziyaretçileri bekliyor.

Opel standındaki diğer modeller ise; INSIGNIA Country Tourer, CASCADA, CORSA, ADAM, ASTRA ailesi ve ZAFİRA.

Opel Avrupa Satış ve Satış ’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Küspert, Opel markasının yenilikleri ve Türkiye pazarındaki konumuna ilişkin görüşlerini yapılan basın toplantısında açıkladı.

Opel Avrupa Satış ve Satış ’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Küspert, "Opel’in performansının Avrupa genelinde pozitif bir ivme yakaladı ve geçen yıldan bu yana devam eden büyüme eğilimi 2015 yılında da devam ediyor. 2011 yılından bu yana satış ve pazar payı bağlamında en iyi sonuçları elde ettik. Opel markamız doğru yolda ve Opel markamızın pazar payı Avrupa’da 19 ülkede ’de artış gösterdi. 2014 yılı ve 2015 yılının ilk dört ayında pazardan daha fazla büyüdük. Opel markamız General Motors’un en büyük markalarından biri olmaya devam edecek, Avrupa’da da Opel binek araç pazarında en büyük üçüncü marka. DRIVE!2022 stratejimizin ana başlıkları pazar payı, karlılık, yeni model ve yeni motor sayısı ve ileri teknolojik bilgi eğlence sistemi. Avrupa'daki pazar payımızı yüzde 8'e, karlılığımızı da yüzde 5 oranında yükseltmek amacındayız. Opel olarak tarihimizin en büyük model atağı içindeyiz. 2018 yıllına kadar 27 yeni modeli ve 17 yeni motoru, pazarlara sunacağız" dedi.

image_00006686_1_7qglg2uhtm.jpg

Opel Avrupa Başkan Yardımcısı Peter Küspert, "Yeni Astra modelinin bu yılki Frankfurt Motor Show’da gösterime sunacaklarını söylerken, hafif ticari araç satışlarını 2022 yılına kadar 150 bin adet seviyelerine çekmeyi planladıklarını" ifade etti. 

Son olarak "Opel için Türkiye çok önemli bir pazar. Pazar olumlu gelişirken, Opel olarak Türkiye pazarında önemli bir atılım yapacağımızı belirtmek isterim. Opel’in Türkiye’deki 25.yılında yarışa daha da güçlü olarak devam ediyoruz" dedi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "İstanbul Auto Show Türkiye’deki en önemli otomobil fuarıdır ve ülkemizin bulunduğu coğrafi bölge içerisinde de her geçen gün daha popüler olmaktadır. Dört modelimizin Türkiye prömiyerini gerçekleştiriyoruz; Performans araçlarımızdan CORSA OPC, mini şehirli model ADAM’ın ROCKS ve S versiyonları ve 2016 yılında pazara sunacağımız KARL otomobil severler ile buluşturuyoruz. Prömiyeri yapılacak Opel’in yeni modelleri yanında AutoShow’daki diğer bir süprizi konsept model MONZA. Merakla beklediğimiz 1.6 dizel otomatik şanzımanı MOKKA modelimizde satışta.  1.6 dizel otomatik motor seçeneğini bu yılın üçünü çeyreğinde Amiral Gemimiz Insignia’da ve yılın sonlarına doğru Yeni Astra modelimizde sunmaya başlayacağız. Son olarak Opel, bir asırdan fazla 116 yıl gibi uzun bir zamandır otomobil üretmeye devam ediyor. Opel’in Türkiye’deki serüveni İzmir/Torbalı’de 1990 yılında açtığı fabrika ile başlıyor. Bu yıl Türkiye’de operasyona başladığımız 25.yılımızı kutluyoruz. Bu 25 yılda Opel markamızla ülkemiz pazarında pek çok ilke imza attık-hidrolik direksiyon, ABS, yol yardım desteği gibi. 25 yıldır satış ve satış sonrası hizmetleriyle geniş kitlelere ulaşıyor ve müşterilerinin koşulsuz memnuniyetini hedefliyoruz. "Müşterisini En Çok Sahiplenen Otomobil Şirketi Olma Kararlılığımız" faaliyete geçtiğimiz ilk günkü heyecanımızla devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek. Nice yılları hep beraber kutlamayı diliyorum" dedi.

MONZA “Opel'in Geleceği”

Opel, 150 yılı aşkın tecrübesiyle yeni ve orijinal tasarımlar yaratmaya devam ediyor. Monza Konsept, Opel müşterilerinin gelecekle ilgili beklentilerini karşılamak üzere geliştirildi. Rüsselsheim'daki Opel modellerinin sonraki nesillerini geliştirmekte olan 6 bin'den fazla mühendis, teknisyen ve tasarımcı için öncelikli iki ana konu: verimlilik ve bilgi-eğlence sistemi. Monza Konsept, mimarisi ve malzeme kullanımının yanı sıra aerodinamik ve çığır açan motoru ile sunduğu verimlilik dikkat çekeceğe benziyor, bilgi-eğlence sistemleri bakımından da oldukça dikkat çeken yeni özellikler sunuyor.

auto-show.jpg

CORSA OPC “Beşinci Nesil Atlet”

Opel’in yeni üyesi Corsa OPC, dört metre uzunluğu,  1.6 litre 207 beygir güç ve 245 Nm maksimum tork üreten turbo motoru, 230 km/s maksimum hızı, 0'dan 100 km’ye 6,8 saniye çıkan çevik kullanımı ile dikkat çekiyor. Nürburgring Pisti'ne ithafen koltuklarında Nürburgring haritası işli olan 207 beygirlik otomobil tam bir spor otomobil olduğunu, yalnız hızıyla değil tasarımıyla da gösteriyor. Recaro Spor koltuklar, daha motoru çalıştırmadan, rallideymiş hissi veriyor. Ürün yelpazemizin dinamik oyuncuları olan OPC’lerimiz markamızın sportif geleneğinin, Alman mühendisliğinin en güzel örneği. Yeni Corsa OPC, mühendislerimizin küçük spor otomobil segmentinde çıtayı nasıl yükselttiklerini etkileyici şekilde kanıtlıyor.

KARL “Kalbe ve beyine hitap ediyor”

Opel, minik sınıftaki rekabete ADAM’dan sonra KARL ile devam ediyor. İsmini Opel'in kurucusu Adam Opel'in oğlundan alan model 3.68 metrelik uzunluğa sahip. 5 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş bir alan sunan model, tasarımı ile otomobil severlerin kalbini, kaliteli ürün yapısı ile beynine hitap ediyor. Kaputun altında Opel’in yeni nesil 55 kW/75 beygire sahip 1.0 ECOTEC motoru bulunuyor. Beş ileri manuel şanzıman ve ecoFlex paketi ile birleştirilmiş tamamı alüminyum, üç silindirli benzinli motor karma kullanımla 100 kilometrede 4.3 yakıt tüketimini 99 gram CO2 salım değerlerine sahip.

ADAM S “ADAM’ın sportif versiyonu”

Opel’in kişiselleştirme özellikleriyle dikkat çeken ADAM’ın sportif versiyonu S, 1.4 litre 150 beygirlik benzinli Ecotec motor ve altı ileri manuel şanzıman seçeneği ile sunulacak.

Sayısız kişiselleştirme özelliği sunan ADAM’ın sportif versiyonu S’ in kaputunun altında 1.4 litre 150 beygirlik turbo motor olacak. Altı ileri manuel şanzımanlı turbo beslemeli motor, tork gücü ve hassas sürüş tarzı ile virajlı yollarda sorunsuz sürüş sağlıyor. ADAM S, 0'dan 100'e yalnızca 8,5 saniyede ulaşıyor.

image_00006689_1_j2ahkbkhyj.jpg

ADAM ROCKS “ADAM’ın şehirli crossover konsepti”

Opel'in zengin kişiselleştirme seçenekleri sunan modeli ADAM’ın şehirli crossover konsepti 3 kapılı mini crossover Swing Top kumaş tavana sahip. Opel ADAM ROCKS yeni nesil motorları ve tasarımı ile dikkat çekiyor. ADAM ROCKS 3.7 metrelik boya ve kaslı görünüme sahip. ADAM ROCKS, parkur atletlerinden ilham alan tasarımı, geniş ızgara, LED farlar, bumerang far yuvaları ve 18" jantlar ile iddialı bir Opel tasarımı. Kumaş tavanlı ADAM ROCKS'ın en önemli özelliği ise Intellilink Bilgi İşlem Sistemi ile uyumlu işleyişi. Sistem sayesinde, yaklaşan olumsuz hava koşulları renkli bilgi ekranından takip edilebiliyor ve tavan otomatik olarak kapanıyor. Böylece manzara keyfi bir yağmurla bozulmuyor.