Toyota, geleceğin otomobili Mirai'yi getirdi

Toyota, “her zaman daha iyi otomobiller üretme” misyonu doğrultusunda en gelişmiş teknolojilerini İstanbul Autoshow’da bir kez daha gözler önüne serdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Autoshow için özel olarak 2 günlüğüne Türkiye’ye getirilen hidrojen yakıt hücreli ve emisyonu sadece “su buharı” olan geleceğin otomobili Mirai, fuarın en çok ilgi çeken otomobilleri arasındaki yerini aldı. 

Toyota’nın fuarda sergilediği yeni modelleri arasında, Yeni Auris ile ilk kez 1.6 lt’lik dizel motorun kullanıldığı Yeni Avensis de var. 

İstanbul Autoshow’daki Toyota standında Hybrid Zone oluşturularak; dünyanın en çok satılan hibrit aracı Prius’un yanı sıra Yaris Hybrid ve hibrit yarış otomobili TS030 da sergilendi. 

Mirai İstanbul’a Autoshow için geldi

Adını Japonca “Gelecek” kelimesinden alan ve Toyota’nın otomotiv dünyasında yeni bir çağı başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow için özel olarak Türkiye’ye getirildi. Yakıt teknolojilerinde bir devrim yaratan Mirai, geleceğin önemli yakıt kaynağı olarak gösterilen hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor ve konvansiyonel otomobillerden beklenen konfor ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlıyor. Tek emisyonu “su buharı” olan ve çevreye hiçbir zarar vermeyen Mirai’de, Toyota Yakıt Hücresi Sistemi ile yakıt hücresi teknolojisi hibrit teknolojisiyle birleştiriliyor ve içten yanmalı motorlara göre üstün enerji verimliliği sağlanıyor. Mirai aynı zamanda yeni jenerasyon otomobillerin izlerini de taşıyor. Dikkat çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorunun sessiz ama güçlü hızlanma performansı göz doldurucu özellikler arasında yer alıyor.

Yeni Auris’te Sofistike Görünüm

İstanbul Autoshow’da ilk kez Türk halkının beğenisine sunulan Yeni Auris tasarım ve donanım özellikleriyle büyük ilgi çekerek, teknolojik özellikleriyle de sınıfındaki farkını ortaya koydu.  Yeni Auris’in dış tasarımında yeniden tasarlanan ön ve arka kısım, otomobile daha prestijli ve sofistike bir duruş getirdi. Daha belirgin ön tampon ve ızgara, Yeni Auris’e daha sağlam bir görünüm kazandırdı. Arka taraf ise yola daha hakim bir görünüm sağlamak için yeniden tasarlandı. 

yeni-toyota-auris.jpg

Yeniden tasarlanan kabin, daha yüksek bir duyusal kaliteye sahip. Yeni sportif göstergeler de yeni Auris’in kabininde dikkat çekiyor. Yeni Auris’te sürüş konforunu, yol tutuşunu artırmak ve daha keyifli bir sürüş sağlamak adına süspansiyon ve direksiyon sisteminde iyileştirmeler de yer alıyor. 

Yeni Auris ile sunulacak tüm motorlar Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor. 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli güç üniteleriyle birlikte sunuluyor. Dizel versiyonlarında ise yakıt tüketimi ve CO2 salımında iyileştirmeler yapılmış 1.4 lt D-4D motor satışa sunulacak.

Yeni Toyota Avensis’te 1.6 dizel seçeneği

İstanbul Auto Show’da beğenilere sunulacak Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor ilk kez kullanıldı. Yeni Avensis’te dinamik, dikkat çekici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarımı; zarif, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekanı ile kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıyor.  

Yeni Avensis’te ilk kez kullanılan 1.6 lt. D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve 4000 d/dak’da 112 hp, 1750-2250 d/dak aralığında 270 Nm tork üretiyor. Yeni dizel 1.6 lt D-4D Avensis’te yakıt tüketimi ise 4.2 lt/100 km olarak ölçümlendi. 2.0 lt benzinli motor da Yeni Avensis’in ürün gamında yer alıyor. 

yeni-toyota-avensis.jpg