Avea'dan Ermenek'e çağrı merkezi yatırımı

Avea Üst Yöneticisi Akdemir, "Ermenek'le birlikte bugüne kadar çağrı merkezi alanında 50 milyon lirayı aşan bir yatırım gerçekleştirdik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, AssisTT işbirliğiyle 10. ilindeki çağrı merkezi yatırımını Karaman'ın Ermenek ilçesinde gerçekleştirdi. 

Avea açıklamasına göre şirket, başta çağrı merkezi olmak üzere pazarlama, sosyal medya gibi alanlarda da çözüm sunan bir 'müşteri irtibat noktası' olarak hizmet veren AssisTT ile güç birliği yaparak Anadolu'ya yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 

AssisTT'in Avea'ya hizmet vermek üzere hayata geçirdiği yeni çağrı merkezi, Karaman Ermenek'te törenle açıldı.  

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ve AssisTT Üst Yöneticisi (CEO) Ali Dülgeroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ermenek Çağrı Merkezi'nin açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör ile Avea genel müdür yardımcılarının katıldığı törenle yapıldı. 

Ermenek Çağrı Merkezi'nin, sağlayacağı istihdam ve oluşturacağı ekosistemle Karaman'ın ve Ermenek'in ekonomik kalkınmasında önemli rol üstlenmesi bekleniyor. 

Erkan Akdemir, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Avea'nın Türkiye'nin dört bir yanındaki çağrı merkezlerinden edindiği bilgi birikimini ve deneyimini Ermenek'e taşıyarak 10. çağrı merkezi yatırımını hayata geçirdiklerini belirtti. Avea'nın çağrı merkezi yatırımlarıyla son yıllarda sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme kaydettiğini aktaran Akdemir, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmet kalitesi hedeflerini her çeyrek yakalayan tek telekomünikasyon şirketiyiz. Ermenek'le birlikte bugüne kadar çağrı merkezi alanında 50 milyon lirayı aşan bir yatırım gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.  

"5 yılda 15'i uluslararası 26 ödül aldık" 

Akdemir, sektördeki istihdamın yüzde 40'a yakını 3 büyük il dışındaki illerde yoğunlaşırken, Avea çağrı merkezinde bu oranın yüzde 65 civarında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de çağrı merkezi sektöründe çalışanların yüzde 62'sini kadınların oluşturması ve yüzde 80'inden fazlasının 30 yaş altında oluşu, bu sektörde yaratılan istihdamın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Sadece çağrı merkezi değil, aynı zamanda çözüm merkezi olmaya da çalışıyoruz. 2014 yılında müşterilerimiz, Avea çağrı merkezi ile tüm kanallarımızdan 260 milyonun üzerinde kontak kurdular ve müşteri temsilcilerimiz müşterilerimize hizmet vermek için yaklaşık 100 milyon dakika telefonla görüştüler. Bu alanda sahip olduğumuz deneyimle rekorlara da imza attık. 

Müşteri memnuniyeti anket sonuçları ve çağrı merkezi hedef sürelerimizin bileşiminden oluşan 'Müşteri Memnuniyet Endeksi' sonucunda her geçen dönem iyileşme sağlayarak 90 puanları geçtik. Sunduğumuz üstün müşteri deneyimi ile son 5 yılda 15'i uluslararası 26 ödül aldık. 2013 yılında Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri'nde; Türkiye'nin En İyi Çağrı Merkezi ve En İyi Müşteri Deneyim Merkezi seçildik. Ayrıca, 'Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi' dalında birincilik kazanırken; En İyi Müşteri Deneyimi kategorisinde de 'En Övgüye Değer' ödülünün sahibi olduk. Bu yıl Uluslararası Stevie Ödülleri'nde 'Yılın Müşteri Hizmetleri Lideri' ve 'Yılın Müşteri Hizmetleri Merkezi' kategorilerinde de ödül almanın haklı gururunu yaşıyoruz." 

"Türkiye çağrı merkezi pazarının büyüklüğü 2013 sonu itibariyle 1,4 milyar doları aştı" 

Akdemir, diğer çağrı merkezlerinde sürdürdükleri hizmet kalitesini Ermenek'e de taşıdıklarını belirterek, "Hedefimiz her zaman en iyi müşteri deneyimini sunmak. Avea olarak Ermenek'teki varlığımız, Anadolu'nun bu önemli ilçesinin mobil bir kente dönüşme sürecine de hız verecek" ifadelerini kullandı. Türkiye çağrı merkezi pazarının büyüklüğünün 2013 sonu itibariyle 1,4 milyar doları aştığını ve her geçen gün hızla büyümeye devam ettiğini aktaran Akdemir, çağrı merkezlerinin önemli bir sektör ve istihdam alanı haline geldiğini, özellikle Anadolu'da, bulunduğu bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını, gençlere de iş imkanı doğduğunu dile getirdi. 

Akdemir, Anadolu'daki bu istihdamın büyük kentlere göçü önlerken, taşımacılık, yemek ve teknoloji gibi yan sektörleri de hareketlendirerek bölge ekonomisine 7 kat etki yaptığını da anlattı.  

"Türkiye, dünya çağrı merkezi sektöründe en hızlı büyüyen ikinci ülke" 

Ali Dülgeroğlu ise Türkiye'nin dünya çağrı merkezi sektöründe en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğuna dikkati çekerek, 10 bin çalışanla çağrı merkezi sektöründe standartları belirleyen bir firma olduklarını söyledi.  

Dülgeroğlu, bugün Türkiye'nin en büyük dış kaynak çağrı merkezi olduklarını belirterek, şöyle konuştu: 

"Bu büyüklüğün arkasında vizyonu geniş, açık iletişime inanan, dinamik 10 bin yetkin çalışanımız var. Çağrı merkezi sektörü ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. 2023 hedeflerinde bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor. Yatırımlar büyük şehirlerden daha çok Anadolu'ya yöneliyor. Ermenek Çağrı Merkezi'miz de gençlerimizin istihdamına katkı sağlayacak. Aynı zamanda yüksek teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanan bir müşteri irtibat noktası olacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir