Avustralya'dan IŞİD operasyonlarına destek

Avustralya uçakları, IŞİD'e yönelik uluslararası koalisyonun Irak operasyonuna yakıt ikmal ve gözetleme desteği verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELBOURNE - Avustralya Başbakanı Tony Abbott, hava kuvvetlerine bağlı uçakların, IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun operasyonlarını desteklemek için Irak üzerinde uçuşa başlayacağını açıkladı. 

Abbott, federal parlamentoda yaptığı konuşmada, Avustralya'nın yakıt ikmal ve gözetleme uçaklarının bugünden itibaren koalisyon güçlerine destek amaçlı uçuşlara başlayacağını ancak savaş uçaklarının müdahalede bulunmaları için herhangi bir karar verilmediğin söyledi.  

Avustralya'nın askeri müdahale için henüz son kararını vermediğini belirten Abbott, "Avustralya uçakları bugünden itibaren koalisyon güçlerine destek için Irak üzerinde uçmaya başlayacak" dedi. 

Ana muhalefetten destek 

Ana muhalefetteki Avustralya İşçi Partisi lideri Bill Shorten ise operasyona, "insani görev" gerekçesiyle destek verdiklerini belirtti. 

Shorten, "Avustralya'nın bölgede uluslararası hukuki ve diplomatik sorumluluklarını yerine getirmesine ve gerekli koruma tedbirlerini almasına özen gösteriyoruz" dedi.  

Avustralya geçen ay IŞİD militanlarına karşı yürütülecek operasyonlara destek amacıyla 600 kişilik askeri personel ile "F/A-18 Süper Hornet" savaş uçaklarını Birleşik Arap Emirlikleri'ne göndermişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir