AYM: Güvence olmaya devam edeceğiz

AYM'nin kuruluşunun 52. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret eden AYM Başkanı Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Anayasa Mahkemesi'nin milletimizin güvencesi olmaya devam edeceğini yineliyoruz" satırlarını yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yıldönümü nedeniyle mahkeme üyeleri ve raportörler ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Kılıç ve beraberindekiler, Aslanlı yoldan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Kılıç'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Anayasa Mahkemesi 52 yaşında

Anı fotoğrafı çekilmesi sonrası Kılıç, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: Yüce Atatürk, temel hak ve özgürlüklerle insanlık onurunun koruyucusu olan Anayasa Mahkemesi kuruluşunun 52. yıldönümünde üyeleri ve raportörleri olarak huzurundayız. Anayasa Mahkemesi'nin, hayata geçirilen bireysel başvuru yolu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının özgürlük alanını genişleten anlayışı, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne olan sarsılmaz inancı ve kararlılığıyla milletimizin güvencesi olmaya devam edeceğini yineliyoruz. Ruhun şad olsun.

Bu konularda ilginizi çekebilir