Aziz Yıldırım 'havuzu' mahkemeye taşıyor

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, yayın havuzundan gelen gelirlere ilişkin, "Havuzu bozmasınlar ama benim hakkımı versinler. Devlet mi verir federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantıda kürsüye gelen başkan Aziz Yıldırım, yayın havuzundan gelen gelirler konusundaki eleştirilerini bir kez daha ve sert bir şekilde yineledi.

 Net borç: 284 milyon 953 bin 8 lira

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda, Sarı lacivertli kulübün borçları üyelere bildirildi. Denetleme kurulunun raporunu okuyan Sadettin Nalbantoğlu, toplam borç rakamı 289 milyon 32 bin 931 liradan, mevcut ve alacaklar toplamı 4 milyon 79 bin 923 liranın çıkarılması sonucu kalan, 284 milyon 953 bin 8 liranın, ödenecek tüm net borç toplamı olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda Divan üyelerinin konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım uzun bir konuşma yaptı. 

"Vermezse bu savaş başlıyor" 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, konuşmasında yayın geliri konusunda hak ettikleri değeri alamadıklarını ve konuyla ilgili hukuki girişimlere başlayacaklarını kaydetti:

"Havuzu bozmasınlar ama benim hakkımı versinler. Devlet mi verir federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor, herkes bilsin."  

Mevcut sistemin devam edemeyeceğini de savunan Yıldırım şöyle konuştu: "Biz şunu söylüyoruz, devlete söylüyorum bunu. Beni ya serbest bırakacaksınız, benim yayın haklarım veya diğer gelirlerim, bütün şeylerde haklarımı kullanmakta serbest kalacağım. Kullandıktan sonra da devlet neyi istiyorsa, kanunlar ne yazıyorsa yerine getireceğim ama bir taraftan beni tutacaksınız, bana hiçbir şey yaptırmayacaksınız, öbür taraftan da 'gel vergiyi öde şunu yap bunu yap' filan... Böyle bir sistem olmaz. Bunun için biz mahkemelere gidiyoruz. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalarla, idari mahkemelerle gerekirse durduracağız. Gerekirse Anayasa Mahkemesi gerekirse yurtdışı. Her yere gideceğiz bilginiz olsun." İddaa gelirlerinde de aynı durumu yaşadıklarını anlatan Yıldırım, bununla ilgili de hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.

"Hedef 1 Milyon Üye" projesine gelen eleştirilere tepki 

Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ali Vatan'ın "Hedef 1 Milyon Üye" projesiyle ilgili eleştirilerine önce yönetim kurulu masasında ayağa kalkarak tepki gösteren Yıldırım daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Söz konusu projeyle ilgili hiçbir yerden izin almalarına gerek olmadığını kaydeden Yıldırım, Vatan'a seslenerek, "Bu hepimizin ortak kararıdır. Bilmeden Yüksek Seçim Kurulu falan diyorsun. Tüzükte hepsi yazılı. Başlarken izinleri aldık. Tüzükte ne yazıyorsa onu yapıyoruz. Proje çok doğru bir projedir. Anadolu'nun her yerini arkadaşlarımla geziyoruz. Orada yapacağımız tesislerle Anadolu'nun her yerini saracağız, kucaklayacağız. Doğudan batıya, kuzeyden güneye hep Fenerbahçe olacak Türkiye. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir