Babacan: İki yeni paket geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayi yatırımları ve sermayeyi desteklemeyle ilgili iki yeni paketin üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayi yatırımlarını desteklemeyle ilgili üzerinde çalıştıkları bir paket olduğunu, paketin yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacağını düşündüğünü söyledi. AA Finans’ın sorularını yanıtlayan Babacan, "Yeni çalıştığımız bir başka paket de 'sermayeyi destek.' Bilançolarda borç yerine sermayeyi desteklemek. İçinde pek çok unsur olacak. Finansal İstikrar Komitesindeki kurumlarımız, Maliye Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığımız beraberce çalışıyoruz, birkaç tur toplantı yaptık, o da sanırım 1-2 ay içerisinde tamamlanır ve açıklanır" dedi. 

"Enflasyonda yüzde 5'leri görebiliriz"

Olağanüstü bir tablo oluşmazsa 2015 yılının her açıdan 2014 yılına göre daha iyi bir yıl olacağını belirten Babacan, Babacan, 2015 yılı enflasyon beklentisine ilişkin ise, "Resmi enflasyon beklentimiz hala yüzde 6'larda. Biraz daha izleyelim petrol fiyatlarını, biraz daha görelim ama bu seviyelerle giderse muhtemelen yüzde 5'li enflasyonları bile görebiliriz" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin de "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız, bütün detaylarıyla taslak görüşe açılacak. Herkesten gelecek görüşe de açığız" diye konuştu. 

BES'te yeni düzenleme

Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin, "Kesintilerle ilgili yeni bir düzenleme yapıyoruz. Geçen hafta arkadaşlarla bir araya geldik. Hazine Müsteşarlığında oradaki düzenleme yetkisi. Kesintilerle ilgili yeni bir düzenleme gelecek, vatandaşlarımızın lehine bir düzenleme gelecek" dedi.

Babacan, şöyle devam etti:

"Yeni çalıştığımız bir başka paket de 'sermayeyi destek.' Bilançolarda borç yerine sermayeyi desteklemek. İçinde pek çok unsur olacak. Finansal İstikrar Komitesindeki kurumlarımız, Maliye Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığımız beraberce çalışıyoruz, birkaç tur toplantı yaptık, o da sanırım 1-2 ay içerisinde tamamlanır ve açıklanır."

Bu konularda ilginizi çekebilir