Bağımsız denetime global Türk markası

Yemen, KKTC ve Azerbaycan’da ‘tam denetim’ yetkisi alan Türk şirketi Güncel Bağımsız Denetim, geçtiğimiz hafta kuruluş çalışmalarını tamamladı ve İran’da da bağımsız denetim faaliyetlerine başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE

ANKARA - Bağımsız denetim konusunda uluslararası alanda faaliyet gösteren bir Türk markası oluşuyor. Yemen, KKTC ve Azerbaycan’da ‘tam denetim’ yetkisi alan Türk şirketi Güncel Bağımsız Denetim, geçtiğimiz hafta kuruluş çalışmalarını tamamladı ve İran’da da bağımsız denetim faaliyetlerine başladı. 

Güncel Laviale Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, Türkiye’de yerleşik olup, yurtdışında şube ve temsilcilik açan tek şirket olduklarını, sırada Rusya ve Kırım’ın bulunduğunu açıkladı. İran’da yerel olarak müşavirlik, danışmanlık ve bağımsız denetim faaliyetinde bulunan Analysis & System MOFID şirketi yapılan sözleşme ile bundan böyle çalışmalarına Güncel & Laviale Grup markasıyla devam edecek. 

Yurtdışı açılım faaliyetlerini DÜNYA’ya değerlendiren Güncel Laviale Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, 1998 yılında başladıkları faaliyetlerini bugün yurtdışında 4 ülkeye yaydıklarını söyledi. Sezer, İran’da gelen talep üzerine franchise yöntemiyle faaliyette bulunmak üzere ağustos ayında temaslarda bulunduklarını söyledi. Tarihi ve kültürel ortak geçmişe sahip olduğumuz İran’da temsilcilik açmaktan mutlu olduklarını belirten Yılmaz Sezer, işbirliğiyle Türkiye ile İran arasındaki ticareti geliştirip ileriye götürmeye katkı sağlayacaklarının altını çizdi. 

Güncel Grup olarak 2012 sonunda Fransa’da faaliyet gösteren bağımsız denetim ve danışmanlık şirketi Laviale ile stratejik partnerlik sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Sezer, Kıbrıs, Yemen ve İran’da franchise olarak faaliyet gösterdiklerini, Azerbaycan’da ise şube olarak çalıştıklarını söyledi. 

Balkanlar’a açılmak için hazırlıklar sürüyor 

Bu faaliyetlerinin Türkiye’de bağımsız denetim sektöründe bir ilk olduğuna vurgu yapan Yılmaz Sezer, yıl sonuna kadar zincire Rusya ve özellikle Kırım’ı eklemeyi planladıklarını söyledi. Çok uluslu şirket olmak amacıyla önümüzdeki dönemde Balkanlara da açılmayı planladıklarını belirten Yılmaz Sezer, Makedonya’da şube, Bosna Hersek ve Slovenya’da ise temsilcilik vermeye hazırlandıklarını bildirdi. Güncel Grup’un SPK, EPDK ve BDDK tarafından yetkilendirilmiş denetim firmasıyken Kamu Gözetim ve Denetim Kurumu (KGK) kurulmasıyla yeni mevzuat uyarınca bağımsız denetim yetkisi alan 7 firmadan birisi olduğunu belirten Sezer, KGK’nın yetkilendirdiği bağımsız denetim firması sayısının 123 olduğu bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir