Bahçeli'ye 4.9 kuruşluk tazminat davası

Tunceli'de yaşayan Akgün, Bahçeli'nin Dersim olaylarıyla ilgili sözlerinin "rencide edici" olduğunu savunarak, Bahçeli aleyhine "4,9 kuruşluk" manevi tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçeyle başvuran Hüseyin Akgün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Dersim olaylarına ilişkin sözlerinin "rencide edici" olduğunu savunarak, "4,9 kuruşluk" manevi tazminat talebinde bulundu. 

Akgün, avukatı Cihan Söylemez ile adliyeye gelerek tazminat talebiyle ilgili dilekçisini Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu. Devlet Bahçeli'nin, "Dersim olaylarında ölenleri, canilik, ihanet, isyancılık, barışa kurşun sıkma ve zalimlikle" suçladığını öne süren Akgün, Bahçeli'nin sözlerinin "rencide edici" olduğunu savundu. 

Akgün, "Ailem, 1938 olaylarından çok etkilendi. Benim aile toplum kağıdımda bulunanların hepsi çoluk çocuk. Ne yazık ki Devlet Bahçeli, bu yaştaki çocukları suçlamıştır. Bu, benim çok zoruma gitti" dedi. 

Avukat Söylemez ise Bahçeli'nin "Dersimlilere yönelik iftira, hakaret ve suçlamalarda bulunduğunu" öne sürerek, "Müvekkilimin ailesinden 9 kişi, bunların 6'sı 18 yaşından küçüktür, biri 1,5 yaşında bebektir. Nazımiye'nin Avlosan Deresi'nde kurşuna dizilmek suretiyle katledilmişlerdir" iddiasında bulundu. 

Bahçeli'nin sözlerinin "Müvekkilini ve Dersim halkını rencide ettiğini" savunan Söylemez, "Bundan kaynaklı olarak da müvekkilim, Dersim katliamı ve sürgünlerine karşı sembolik olarak manevi tazminat davası açmaya karar vermiştir" dedi. 

Müvekkilinin "4,9 kuruş" manevi tazminat talebinde bulunduğunu belirten Söylemez, "Amacımız, Devlet Bahçeli'yi Türk adli makamları önünde mahkum ettirmek ve bu konuya ilişkin bir kişi, siyasi parti veya sivil toplum kuruluşu temsilcisinin bu tarz açıklamalar yapmasının önüne geçmektir" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir