Bakanlık: Libya'yı terk edin

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini kuvvetle tavsiye etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini kuvvetle tavsiye etti. Bakanlığın  seyahat duyurusunda, Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri bulunmayan vatandaşların bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemelerinin daha önce tavsiye edildiği hatırlatıldı.

Duyuruda, Libya’da kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve olumsuz gelişmeler çerçevesinde, hala Libya’da bulunan vatandaşların ülkeyi terk etmelerinin kuvvetle tavsiye edildiği belirtildi.

Trablus Büyükelçiliği'nin Libya’yı terk etmek isteyen vatandaşlara gerekli desteği vermek üzere tertip aldığı kaydedilen duyuruda, ''Libya’da bulunan vatandaşlarımızın karayoluyla Tunus’a geçişleri için yapılacak düzenlemeden yararlanmak istemeleri durumunda, 24 Temmuz saat 15.00’e kadar Trablus Büyükelçiliğimizin '+218 21 340 11 41/42/43' numaralı telefonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın Tunus’tan ülkemize dönüşlerini teminen de gerekli düzenlemeler gerçekleştirilecektir'' ifadesi kullanıldı.

Duyuruda, Türk vatandaşlarının Bakanlığın ve Trablus Büyükelçiliği'nin uyarı ve duyurularını takip etmeyi sürdürmeleri, her halükarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almalarının yerinde olacağı vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir