Balyoz 'delili' iki CD sahte çıktı

Balyoz Davası'nın delili olan 11 ve 17 no'lu CD'ler üzerinde bulunan ve emekli general Süha Tanyeri'ye ait olduğu öne sürülen el yazısının makineyle yazıldığı ispatlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeniden görülen Balyoz davasında, davaya konu olan 11 ve 17 Nolu CD'lerin bilirkişi incelemesi tamamlandı. Rapora göre CD'lerin üzerindeki el yazısı gibi görülen yazıların bir makine vasıtası ile yazıldığı ortaya çıktı. 

Yargıtay'ın bozduğu ilk davada İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden birçok kez 11 ve 17 numaralı CD'ler üzerindeki yazılarla ilgili bilirkişi incelemesi talep edilmiş ancak reddedilmişti. Yargılamanın yenilenmesi kararı sonrasında Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanıkların talebi üzerine 11 ve 17 numaralı CD'ler üzerindeki el yazılarını el yazısı ve imza inceleme uzmanı Prof. Dr. Salih Cengiz'e inceletti. Cengiz, verdiği raporda davaya konu olan 11 ve 17 No'lu CD'lerin üzerine el yazılarıyla yazılmış görünen "Or.K.na" ve "K.özel" ibarelerinin bir makine vasıtası ile yazıldığını, el yazısı olmadığı yönünde kanaat belirtti. 

Mahkeme bu yazılara konu olan harflerin Süha Tanyeri'nin not defterindeki yazılar ile mukayese edilmediği için bilirkişiden ek rapor istedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir