Bank Asya yüzde 20 kayıpla 'taban' oldu

İşleme bir aydan fazla kapalı kaldıktan sonra bugün açılan Bank Asya hisselerinde ikinci seansta kayıplar yüzde 20.16'ya yükseldi ve hisse fiyatı taban fiyat olan 0.99 liraya geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Hisseleri bir aydan uzun bir süredir kapalı kaldıktan sonra bugün tekrar işlem görmeye başlayan Bank Asya'nın hisselerinde satış dalgası yaşandı.

Bank Asya hisseleri, yüzde 11.3 düşüşle taban fiyat olan 1,10 liradan açıldı.

İşleme bir aydan fazla kapalı kaldıktan sonra bugün açılan Bank Asya hisselerinde ikinci seansta kayıplar yüzde 20.16'ya yükseldi ve hisse fiyatı taban fiyat olan 0.99 liraya geriledi.

Hisseleri 7 Ağustos'ta geçici olarak kapatılan Bank Asya ilk seansı da taban fiyattan kapatmıştı.

BIST Başkanı Turhan: Konu hassas, açıklamalar yazılı olacak

Katıldığı İstanbul Finans Zirvesi sonrasında gazetecilerin, Bank Asya hisselerinin tekrar işleme açılmasıyla ilgili sorularına yanıt veren Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, "Konu çok hassas, biz mümkün mertebe yazılı açıklama yoluyla konunun iletişimini sağlama taraftarıyız. Söyleyeceğimiz her şeyi yazılı açıklama ile yapacağız" dedi.

Turhan, hisselerin neden serbest marjla işleme açılmadığı yönündeki soru üzerine ise, "Öyle olacak diye bir mecburiyet yok. Bu konuda teknik değerlendirmemiz... bunun daha uygun olacağı yönünde" diye konuştu.

           

Bu konularda ilginizi çekebilir