Bank Asya'dan sermaye artırım hamlesi

Bank Asya sermayesini yüzde 25 nakit artırarak 1.125 milyar liraya çıkarma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya, 900 milyon lira olan ödenmiş sermayesini nakden yüzde 25 artırarak 1.125 milyar liraya çıkarma kararı aldı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, banka yönetim kurulu gerekli izinlerin alınmasını takiben sermaye artırımı ile ilgili ana sözleşme tadilini banka genel kuruluna sunacak.

"Faaliyetlerimiz kesintisiz sürüyor"

Öte yandan Bank Asya, faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüğünü ve kamu otoriteleri tarafından uzun süredir devam eden yoğun denetimlerden geçerek, tüm talepleri yerine getirdiğini duyurdu.

KAP'a bu sabah Bank Asya tarafından yapılan açıklamada, "Sektörde en yüksek sermaye yeterlilik rasyosuna sahip bankalardan biri olan bankamız, on aydan beri eşine az rastlanır şekilde yoğun denetimlerden geçmiş ve ilgili kamu otoritelerinin tüm taleplerini yerine getirmiştir" denildi.

Açıklamada, yaklaşık on aydır bankanın mudilerini tedirgin etmeye yönelik olarak kanunlara aykırı bir şekilde suç teşkil eden ve gerçeğe açıkça aykırı beyanlar verildiğine ve haberler yapıldığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan tüm bu saldırılara rağmen, bankamız bugüne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur etmeden tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş olup faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Bu süreç zarfında bankamız bütün mudilerine mevduatlarını zamanında eksiksiz olarak ödemiş, ödemeye de devam edecektir. Bugüne kadar bankamızda mevduatı olup da parasını çekemeyen tek bir mudimiz bulunmamaktadır."

Açıklamada, "Bankamızı ödeme güçlüğü içerisine düşürme planı yapan çevrelere rağmen, bankamız müşterilerine karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecektir" denildi.

"Hissedarlarının, yatırımcılarının, müşterilerinin ve Türk bankacılık sisteminin hak ve menfaatlerini korumak için gerekli yasal girişimlerde bulunmaya devam edecektir" denilen Bank Asya açıklamasında, gerek iç hukuk mevzuatından, gerekse uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan tüm yasal hakların, ilgili adli ve idari merciler nezdinde aranmaya devam edileceği vurgulandı.

Hisselerde satış baskısı sürüyor

Bank Asya hisseleri ikinci seansta kayıplarını yüzde 19.19'a yükselterek taban fiyat olan 0.8 liraya gerilerken, hissenin iki gün içindeki gerilemesi yüzde 35.5 oldu.

Bank Asya hisseleri bir aydan uzun bir süre işleme kapalı kaldıktan sonra dün açılmıştı.

Hisseler dünden bu yana art arda dört seanstır taban fiyata geriliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir