Anonymous'tan CloudFlare'e IŞİD suçlaması

Bilgisayar korsanı grup Anonymous, Silikon Vadisi firması CloudFlare'in IŞİD'e yardımcı olduğunu iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IŞİD'e savaş açan Anonymous'un iddiasına göre, CloudFlare adlı Silikon Vadisi firması, sitelerinin çökertilmemesi için IŞİD'e yardımcı oluyor. 

Uluslararası bilgisayar korsanı grubu Anonymous, Silikon Vadisi şirketlerinden CloudFlare'in internette koruduğu müşterileri arasında IŞİD'in de bulunduğunu iddia etti. 

New York Post gazetesindeki haberde, "IŞİD'e sanal savaş açtığını" ilan eden Anonymous'un, CloudFlare adlı silikon vadisi firmasına ilişkin iddialarına yer verildi. Haberde, Anonymous tarafından, "CloudFare'in, hackerlerin internet sitelerini çökertmesini zorlaştırması için güvenlik sağlayarak IŞİD'e yardımcı olduğu" iddiasının ortaya atıldığı belirtildi. 

Anonymous tarafından ayrıca, "Söz konusu firmanın koruduğu internet sitelerinin 40'ının terörizmle bağlantısı bulunduğu ve bunların 37'sinin propaganda yaptığı" iddiasının da dile getirildiği kaydedildi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Anonymous adına açılan hesaptaki paylaşımda ise "CloudFlare'in bir kez daha IŞİD'e yardımcı olduğunun ortaya çıkarıldığı" ifadesi yer aldı. CloudFlare'in kurucu ortağı ve CEO'su Matt Prince ise iddialara ilişkin, "Uluslararası bilgisayar korsanı grubunun masa başı analiz yaptığı" değerlendirmesinde bulunarak iddiaların ciddiye alınmaması gerektiğini belirtti. Anonymous, Paris'teki terör saldırılarının ardından, IŞİD bağlantılı internet sitelerine DDoS ("Distributed Denial of Service") sanal saldırılar düzenleyeceğini açıklamıştı.