Kadın girişimci, manikürü ofislere getirdi

Almanya’da Uluslararası İşletme mastırı yapan ve Eczacıbaşı Schwarzkopf’ta yöneticilik yapan Müge Özcan Meydan, çalışan bir kadın olarak kendi ihtiyacı ve sektör bilgisini bir araya getirerek İştemanikür.com’u kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI-İSTANBUL 

Almanya’da Uluslararası İşletme mastırı yapan ve Eczacıbaşı Schwarzkopf’ta yöneticilik yapan Müge Özcan Meydan, çalışan bir kadın olarak kendi ihtiyacı ve sektör bilgisini bir araya getirerek İştemanikür.com’u kurdu. 'istemanikur’. com'un iş modeli çok yeni. Şirketlerin iş modeli olarak öncelikle şirket kültürüne uygun gün ve saatler, şirketin insan kaynakları veya sosyal birimleriyle beraber belirleniyor. Şirket içi duyurunun sonrasında çalışanlar istemanikur.com sitesinden, belirlenen günler için randevularını alıyor. Kredi kartı ile site üzerinden ödemelerini yapıyorlar. Sonrasında randevu numarası ile birlikte randevu saatinde ofiste belirtilen yerde olmaları yeterli. Manikür işini bir kahve molasında yapılacak işler listesinden bir iş eksiltilmiş oluyor. Şirketlerin de randevu ve ödemeler için site üzerinden ilerlediği sistemde bazı şirketler çalışanlarına manikür hediye etmeyi de tercih edebiliyor. Klasik manikür, Mavala manikürü, susuz manikür gibi servislerin yanında, pedikür, kaş alma gibi servisleri de var. 'istemanikur. com' şu ana kadar bin 600’den fazla tekil randevu aldı. Eczacıbaşı, Boyner, Danone, Avon, LC Waikiki gibi şirketlerle çalışan site, servis verdiği şirketler arasına bu yıl AXA Sigorta, P&G, gittigidiyor.com gibi şirketler de katıldı. Şimdiye kadar hiç yatırım almadıklarının altını çizen istemanikur.com'un Kurucusu Müge Meydan, bu yıl e-Tohum’un Girişimcilik Zirvesi’nde en başarılı 15 girişimden biri seçildiklerini ve sonrasında yatırımcı ilgileri ile karşılaştıklarını kaydetti. 

Randevuda %100 büyüdü 
Bir pop up manikür salon gibi olduklarını belirten Meydan, “Bizden servis alanların istemanikur. com'u 2 toplantı arasına sıkıştırdıklarını veya bir görüşme öncesine planladıklarını biliyoruz. Bu nedenle her servisi tam zamanında başlatıp, tam zamanında bitirmek konusunda çok titizleniyoruz” dedi. Aylık tekil randevu sayısını 2014’e oranla 2015 yılının ilk 6 ayında yüzde 100 ‘e yakın oranda büyüttüklerini kaydeden Meydan, sözlerine şöyle devam etti: “Manikür yaptırmak için ya iş çıkışında ya da hafta sonu zaman ayırdınız diyelim. Trafikte geçirilen zaman, park yeri bulmak, gittiğiniz yerin yoğunluğu, beklemek derken işlem 1 saati geçiyor. Ayda 2 defa manikür yaptırdığınızı düşünürsek yılda 24 saati yani hayatımızdan 1 günü maniküre ayırıyoruz demek oluyor. Biz bunu 8 saate düşürüyoruz. Zaman kavramı günümüzde çok önemli üyelerimize zaman kazandırıyoruz." 

Her müşteri için 'kullan at' havlu ve galoşlar kullanıldığını anlatan Müge Meydan, “Hijyen açısından ortak kullanılan aletler ise sterilizasyon cihazlarında dezenfekte edildikten sonra her müşteri için tek tek paketleniyor. Servisimizi verdikten sonra eşyalarımızı toplayıp, ofisten ayrılıyoruz” şeklinde konuştu. Yaklaşık bin üyeleri olduğunu bildiren Meydan, en büyük hedefl erinin istemanikur.com'u mümkün olduğunca çok çalışan iş insanına ulaştırmak ve markayı şirketlerin güzellik ve bakım servisleri denince akla gelen ilk markası haline getirmek olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir