Başbakan Abe gerekirse adım atmaya hazır

BOJ Başkanı Kuroda, Başbakan Abe'ye gerekirse adım atmaya hazır olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KANAZAWA - Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Başbakan Shinzo Abe'ye bankanın yüzde 2'lik enflasyon hedefinin tehdit altında kalması durumunda, bu hedefin tutturulması için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu söyledi.

              
Abe'den belirli talimatlar almadığını belirten Kuroda, Nisan'da satış vergisinde yapılan artışın ardından ekonomideki durumu ele aldıklarını ve başbakana ekonomideki ivmenin güçlü bir biçimde devam ettiğini söylediğini belirtti.
              
Kuroda'nın ekonomiye dair iyimserliği, kendisinin kısa süre içinde harekete geçilmesine gerek görmediğini ortaya koysa da Abe ile yaptığı toplantı BOJ'un yeniden politika gevşetebileceğine dair spekülasyonu artırabilir.
             
 Kuroda toplantının ardından, "Enflasyonda yüzde 2 hedefi tutturulması güç bir hale gelirse, hangi adımları atmak gerkiyorsa, buna ek parasal gevşeme de dahil, tereddüt etmeyiz. Ancak şu anda, ekonomideki pozitif döngü devam ediyor" dedi.
              
BOJ bu hafta eksi getirili kısa vadeli tahvil alarak etkili gevşeme politikalarının devam ettirileceğinin işaretini vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir