Başbakan Davutoğlu, KOBİ'ler için yeni destek paketini açıkladı

Başbakan Davutoğlu KOBİ'lere kurumsallaşma ve markalaşma için 100 milyon liralık bir destek programı hazırladıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gerçtiğimiz günlerde sektörlere yönelik teşvik ve destek paketlerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde bu kez KOBİ'ler için müjde verdi.

KOBİ'lerin küresel ölçekte omurga olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "KOBİ'ler Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının ana temasıdır. Bunu her platformda gündeme getiriyoruz. Avrupa ülkeleri ciddi çalkantı içindeyken Türkiye hem 12 yıl boyunca istikrarını korudu hem de büyük hamleler ve reformları hayata geçirdi.Bunu en iyi siz KOBİ'ler bilirsiniz" dedi.

2002 - 2014 yılı arasında KOBİ'lere sağlanan desteğin 2.6 milyar dolar olduğunu belirten Davutoğlu, "90'lı yıllarda kriz vardı çünkü KOBİ'lere yeterince destek verilmiyordu. Siyasal istikrar ve istihdam ile KOBİ'ler arasında doğrusal bir bağ vardır" ifadelerini kullandı.

KOBİ'lere yönelik yeni destek paketlerini açıklamadan önce, "Hemen hemen her hafta çok geniş kapsamlı sektörel toplantılar yapıyoruz. Esnaflara, inşaatçılara hem destek hem de faizsiz kredi müjdesi verdik. Denizcilik sektörü için sağlayacağımız yeni planları masaya yatırdık. Her toplantıda o toplantı ile ilgili kesimlere bir takım müjdeler verdik" diyerek hatırlatmada bulunan Davutoğlu KOBİ'ler için şu müjdeleri verdi:

1 - KOBİ'lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılmalarını sağlayabilmek için bugün ilk kez kurumsallaşma ve markalaşma destek programı başlatılacak. Bu destek programında, işletme başına 150 bin lira destek verilecek.

2 - Üç işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira da geri ödemeli olmak üzere 1,5 milyon lira destek verilecek.

3 - KOBİ'lere inovasyon ve AR-GE destek oranlarında yüzde 50 oranında artış yapılacak.

4 - Kadın ve engelli girişimci desteğinden şehit ve gazi yakını da yararlanacak. Destek limiti %10'dan %20'ye çıkacak.

5 - Ödül töreni finalisti 40 girişimciye KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi ödülü verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir