Başbakan ekonomiyi artık Günay'a danışıyor

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Başbakan Davutoğlu'nun ekonomi başdanışmanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Başbakan Ahmet Davutoğlu, öncelikli dönüşüm programının merkezinde yer alan inovasyon temelli büyüme modelinin uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay'ı ekonomi başdanışmanı yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Ekonomi başdanışmanı olarak Günay, G20 toplantıları için Avusturalya ve Filipinler gezilerinde Başbakan Davutoğlu’na ilk kez resmi olarak eşlik etti.

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olan Günay, doktorasını ise ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde yaptı. Günay’ın eğitimcilik dışında ikinci bir şapkası var ki o da inovasyon. Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Günay ve merkezinin hedefi kalkınmanın ve büyümenin merkezine inovasyon ve Ar-Ge’yi yerleştirmek. Yani tam da Başbakan Davutoğlu’nun önceki hafta ilk eylem planını açıkladığı öncelikli dönüşüm programının hedeflediği teknolojik ve bilgi tabanlı büyüme modeli üzerinde aslında Günay ve ekibi 2011’de kurdukları merkezde dört yıldır çalışıyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir