Başbakan'dan ”Baykal” talimatı

Erdoğan'ın iddia edilen gizli kamera kayıtları ile ilgili olarak üç bakana talimat verdiği öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen gizli kamera kayıtları ile ilgili olarak üç bakana talimat verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, olayla ilgili bulgu, veri ve soruşturma çerçevesinde elde edilen tüm sonuçların direk CHP Lideri Baykal ve CHP'ye iletilmesi konusunda talimat verdi.

Başbakan Erdoğan'ın soruşturma aşamasında yargı boyutu, soruşturma aşamasında ele geçen istihbarat bilgileri ve kasetle ilgili teknik bulguların da kamuoyuna sızmadan, direk CHP yönetimi ve gerekirse sadece Baykal'a iletilmesi yönünde kesin talimat verdiği öğrenildi.

Bu arada, Baykal ile ilgili ikinci kasetin, “Varan 2 Geliyor” şeklindeki haberlerin de basına sızmasına Başbakan Erdoğan'ın engel olduğu kaydedildi. Haberi duyuran gazetenin internet sitesi de AKP MKYK toplantısında tepki gördüğü kaydedildi. Öte yandan bazı MKYK üyeleri, “Söz konusu kasetin yayınlanacağından haberimiz olsaydı, belki ilgili makamlar görüntülerin yayınlanmasına engel olabilirdi” şeklinde görüş dile getirdiği ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir