Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana bu yetkiyi kim verdi?

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun genel af söylemini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KONYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Tunceli'ye gidiyor ana muhalefet partisinin genel başkanı, diyor ki 'Genel af çıkaracağız' bir defa ana muhalefetin genel başkanı sen bu yetkiyi nereden aldın? Sen genel af çıkarma yetkisini nereden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Biz parlamentonun yüzde 65'ine sahip olan AK Parti sana orada bir gıdım su içirmez su. Neyi çıkarıyorsun sen?'' dedi.
Erdoğan, partisinin Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Erdoğan, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili şunları söyledi:
''Biz ne yapmak istiyoruz, peki muhalefet ne yapmak istiyor. Bunların anlattıklarında bu değişiklik yapmak istediğimiz anayasa bununla ilgili bir şey duydunuz mu? Ben yine özellikle şunu hatırlatmak istiyorum. Allah aşkına, Tunceli'ye gidiyor ana muhalefet partisinin genel başkanı, diyor ki 'Genel af çıkaracağız' bir defa ana muhalefetin genel başkanı sen bu yetkiyi nereden aldın? Sen genel af çıkarma yetkisini nereden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Biz parlamentonun yüzde 65'ne sahip olan AK Parti sana orada bir gıdım su içirmez su. Neyi çıkarıyorsun sen?'' 
  Erdoğan, şunları söyledi:
''Çıkmış bizim için kalkıp diyor ki 'Terörist başını affedecekler.' Yazıklar olsun ne benim ne arkadaşlarımın genlerinde böyle bir şey yok. Ama terörist başını size, yani bizden önceki iktidara teslim ettikleri zaman, teslim edenlere, onu idam etmeyeceğiz sözünü veren sensin Bahçeli sen.''
 
"Memura grev hakkı vermek hiç mesele değil"
 
Japon Parkı'nda Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilen iftarda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "muhalefet partilerinin memura grev hakkı vermeyen bu Anayasa Paketine hayır" dediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Memura grev hakkı vermek hiç mesele değil. Eğer bu düşüncelerinizde muhalefet olarak samimiyseniz, hemen 12 Eylül'den sonra gelin oturalım. Fazla bir şeye gerek yok. Memurlar ile işçileri birleştirelim, bunları çalışanlar yapalım. Zaten batıda bizim gibi olan yok. Ve bu çalışanlara grev hakkını verelim ama lokavtı da ihmal etmeyeceğiz. Bunu sendikalara da önerdim. Oturalım, bunu değerlendirelim, konuşalım. Fakat koltuklarından korkuyorlar. Biri 'evet' diyor, diğeri 'hayır' diyor. İşçi memur sendikası olmasın, çalışanlar sendikası olsun. Biz buna varız. Bununla ilgili yasal düzenleme fazla vakit almaz. Bu kadar açık konuşuyorum."
Bu konularda ilginizi çekebilir