Başbakan'dan Rumlar'a sert mesaj!

Başbakan Davutoğlu, Rumların petrol ve doğalgaz aramalarına dair, "Doğal kaynakları tekellerine almalarına izin vermeyiz. Akdeniz'i bize kimse kapatamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs'taki petrol arama krizine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

"Müzakereyi iyi niyetli yürütürlerse iyi niyetli muhatap bulurlar ama müzakereleri uzatıp bu arada Kıbrıs'ın güneyinde, Kıbrıslı Türklerin de hakkının olduğu alanlarda petrol, doğalgaz arayıp buradaki doğal kaynakları tekellerine almaya kalkarlarsa bilsinler ki buna da izin vermeyiz" diyen Davutoğlu, "Doğu Akdeniz aynı zamanda bizim denizimizdir, Akdenizi bize kimse kapatamaz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında dış siyasete yönelik değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu, "İster siyaset olsun, iç siyaset, ister dış siyaset, ister bölgesel siyaset olsun, ister küresel siyaset, ister ekonomik alan olsun, ister kültürel ya da siyasal bizim siyasetimizin eğer bir tanımı olacaksa o vicdan siyasetidir" ifadelerini kullandı.

'Esad bizi dinleseydi...'

Davutoğlu, "İnşallah Türkiye ile Irak arasında 2009'da kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mantığıyla toplanan ortak kabine toplantısının bir yenisini, 24-25 Aralık tarihlerinde Türkiye'de gerçekleştireceğiz" dedi.

"Biz hiçbir zaman herhangi bir etnik ve mezhebi grubu diğerine karşı desteklemedik" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Mezhepçilik ve etnik ayrımcılık fitnesine hep karşı durduk, dik durduk. Fakat kime karşı çıktık? Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun zalimin de karşısında kararlı şekilde durduk, durmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomi üzerinden, sınırlara saygı göstererek, bütün Ortadoğu'nun birbirine entegre olmasını, birbirine bütünleşmesini istiyoruz. Rüyamız, hayalimiz bu. Eğer Beşşar Esad bizi dinleseydi Halep de böyle olacaktı. Refah içinde olacaktı. Yıkım içinde değil."

Bu konularda ilginizi çekebilir