'Başka alanlara sıçrayabilir'

Emniyet'teki gece yarısı operasyonunu değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Operasyon başka alanlara sıçrayabilir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Başbakan Tayyip Erdoğan, bu sabah emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonun başka alanlara da sıçrayabileceğini belirterek, süreci izlediklerini söyledi.
              
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun casusluk ve sahte belgeyle dinleme gerekçesiyle yapılan farklı operasyonlarda toplam 115 emniyet mensubu hakkında gözaltı ve yakalama kararı alındığını ve şu ana kadar 67'sinin yakalandığını açıkladı.
              
AKP Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, başlatılan operasyonun "paralel yapı"yı temizlemek için yapıldığını belirterek, "Şu anda biz de izlemedeyiz. Başka alanlara da sıçrayabilir" dedi.

Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu

Öye yandan, Başbakan Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu.

Avukat Ali Özkaya'nın dilekçelerinde, Öz'ün, 16 Temmuz 2014'te, Twitter'daki hesabından açıkça belirtmese de müvekkili Başbakan Erdoğan'a yönelik olduğu anlaşılan tehdit, hakaret ve suç isnat eden paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.  

Öz'ün, şikayete konu paylaşımları aktarılan dilekçede, "Söz konusu açıklamalarla ilgili diğer gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere bakıldığında şikayet edilen savcının müvekkil Sayın Başbakan'ı kastettiği, hedef aldığı açıktır" ifadesi kullanıldı.

Paylaşımlar üzerine basında çıkan haberlerin linkleri verilen dilekçede, Öz'ün, açıklamalarıyla Erdoğan'ın maddi ve manevi bütünlüğünü hedef alarak şahsiyet haklarına saldırdığı, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak iftira, hakaret ve tehdit içerikli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir