Batı Şeria’da Gazze’yle dayanışma yürüyüşüne müdahale

İsrail askerleri, Batı Şeria’da düzenlenen Gazze’yle dayanışma yürüyüşüne sert müdahalede bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - İsrail askerleri, Batı Şeria’da düzenlenen Gazze’yle dayanışma yürüyüşüne sert müdahalede bulundu.

Ramallah’ın batısındaki Belayn köyünde camiden çıkarak "Ayrım Duvarı”na doğu yürüyüşe geçen grup İsrail askerlerinin engeline takıldı. 

Gazze ve Filistin direnişini destekleyen sloganlar atan göstericilere, askerler, göz yaşartıcı gaz bombası, gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. Eylemcilerin askerlere taş ve şişeyle karşılık verdiği gerginlikte çok sayıda Filistinli yaralandı. 

Nablus kentinde de Hamas hareketi Gazze’yle dayanışma yürüyüşü düzenledi. Etkinliğe Filistinli farklı direniş gruplarından yetkililer, aktivistler ve halk katıldı.

Filistin direnişi lehinde sloganların atıldığı yürüyüşte, Arap ülkelerinin tutumu eleştirildi, uluslararası kurumlardan Gazze'ye destek vermeleri ve İsrail'in işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılması talep edildi.

Hamas yetkilisi Ala Humeydan, gösteride yaptığı konuşmada, "Batı Şeria'daki Filistinliler, yürüyüşler ve işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle, direnişçilerin tarafında olduğunu gösterdi" dedi. 

Gazze halkıyla daha fazla dayanışma çağrısında bulunan Humeydan, "Batı Şeria, karşılaştığı düşmanlık, tutuklamalar, yerleşim birimi inşalarına rağmen direnişin yanında yer alacak" ifadesini kullandı.