Bayram kredisi yarışı başladı

Artık geleneksel hale gelen bayram kredileri yavaş yavaş raflara çıkmaya başladı. Bankalar bu bayramda da farklı paketlerle tüketici kredisi vermeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankaların geleneksel bayram kredileri açıklanmaya başladı. Bu bayramda da ağırlıklı olarak kampayaların ‘bayramda ödemesiz’ dönem içerdiği dikkat çekti. Hem Kurban Bayramı öncesinde oluşan nakit ihtiyacını hem de okulların yeni açılması nedeniyle eğitim masrafl arını da içeren kampanyalarda bankaların kefilsiz ve dosya masrafsız paketler hazırladığı görülüyor. Bankalar kampanyaların iletişimde tüketicinin geri ödeme miktarını gün bazında hesaplayarak sunarken şimdiye kadar 8 banka açıklama yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 12 Eylül itibarıyla 1 trilyon 173 milyar 821 milyon liraya yükseldi. BDDK verilerine göre, tüketici kredileri tutarı 269 milyar 377 milyon liraya ulaşırken tüketici kredilerinin 118 milyar 798 milyon lirası konut, 7 milyar 37 milyon lirası taşıt, 93 milyar 436 milyon lirası ihtiyaç, 50 milyar 106 milyon lirası da diğer kredilerden oluştu. Bankaların bireysel kredi kartları alacak tutarı ise 74 milyar 646 milyon lira olarak hesaplandı.

Garanti’de en yüksek miktar 100 bin TL

Garanti Bankası, Kurban Bayramı'na özel kredi kampanyası ile 9 ay vadeli 3 bin lira tutarındaki krediyi yüzde 0,95 faiz oranıyla kullandırıyor. Bu kampanya kapsamında kredinin dosya masrafı için 15 lira alınıyor. Kampanya kapsamında en fazla 100 bin lira ve 36 ay vadeye kadar kredi kullanılabilecek. Tüketiciler, ihtiyaç duymaları halinde kredilerinin vade ve taksitlerini değiştirebiliyor ya da ek kredi alabiliyor.

Akbank’ta 3 ay erteleme var

Akbank müşterileri de ihtiyaç kredisinde avantajlı bayram kampanyası kapsamında 3 yıl vadede aylık 90 lira taksitle 2 bin 500 lira kredi kullanabiliyor. Banka, aynı zamanda müşterilerine kredi taksit ödemelerini 3 ay erteleme fırsatı sağlıyor.

İş Bankası’nda 36 ay 50 bin TL

Türkiye İş Bankası'nın, 13 Ekim’e kadar geçerli olacak “Geleneksel Bayram Kredisi” kampanyasıyla serbest meslek sahipleri, ücretli çalışanlar ve emekliler, her türlü ihtiyaçları için cazip faiz oranları ve 36 aya varan vadelerle 50 bin liraya kadar kredilerden faydalanabilecek.

Yapı Kredi’de günde 10 TL

Yapı Kredi müşterileri, 15 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında günde 10 lira ödeyerek, nakit ihtiyaçlarını masrafsız 9 bin lira bireysel ihtiyaç kredisi ile kaşılayabiliyor. 10 bin liraya kadar 36 aya varan vadelerle kullanılabilen bireysel ihtiyaç kredi kampanyasından yararlanmak isteyenler, SMS ile “Bireysel (boşluk) TCKN (boşluk) Aylık net geliri” yazıp “4411”e mesaj atarak başvuru yapabiliyor.

Deniz’de bayramlarda taksit ödemesi yok

‘Bayramlarda Ödemesiz Kredi’yi çıkartan DenizBank ise kampanya kapsamında 3 yıl vadeli kredi alan bir DenizBank müşterisi, bayramlarda taksit ödememe alternatifi ni seçtiğinde 2017 yılına kadar bayram aylarında taksit atlatma imkanına sahip oluyor.

Finansbank dosya masrafı almıyor

Finansbank, Kurban Bayramı için dosya masrafsız kredi sunuyor. Kampanyada faiz oranı yüzde 1.15’ten başlarken vade 36 aya kadar uzuyor. Finansbank Kitle Bankacılığı ve Direkt Satış Direktörü Enis Kurtoğlu, “Müşterilerimiz, bayramın gelmesiyle artan ihtiyaçlarını karşılamak için nakit arayışına giriyor. Biz de Kurban Bayramı’nda onların bütçelerini rahatlatmak için uygun faiz oranlı, dosya masrafsız Bayram Kredimizi hayata geçirdik” dedi.

ING’de taksit 99 TL'den başlıyor

ING Bank, Kurban Bayramı öncesinde, ayda 99 TL’den başlayan taksitlerle 7 bin TL ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Özel kredi paketinde ödemeler ilk sene 99 TL, ikinci ve üçüncü senelerde 345 TL eşit taksitli olarak ödenebilecek. ING Bank daha fazla nakit ihtiyacı olan müşterileri için ise, KKB Risk Raporu skorlarına göre belirlenen ve aylık yüzde 1.09’dan başlayan faiz oranlarıyla 100 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanma imkanı da sunuyor.

VakıfBank’ta faiz yüzde 0.89

VakıfBank, Kurban Bayramı ve 2014-2015 eğitim dönemi öncesi nakit ihtiyacı olanlara yüzde 0,89’dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle 50 bin TL’ye kadar kredi kullanma fırsatı sunuyor. VakıfBank, yüzde 0.89’dan başlayan faiz oranlarıyla, 500 TL’den 50 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sağlıyor. 3 aydan 36 aya kadar değişen vadelerde geri ödeme var.

Bu konularda ilginizi çekebilir