Bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde, kıyı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek, yurt genelinde yağış beklenmiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisinde olduğunu ve arife günü itibarıyla ülkede yağış beklenmediğini belirterek, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor" dedi.

Arife günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sivas, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda dağlık kesimlerde gök gürültülü sağanaklar görülebileceğini vurgulayan Eroğlu, "Diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor" ifadesini kullandı.

Bayramın 1. günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu yağışlı

Eroğlu, bayramın 1. günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, 2. günü Artvin ve Ardahan çevrelerinde, 3. günü ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyinde kısa süreli sağanak geçişleri görülebileceğini aktardı.

İç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olacak

Veysel Eroğlu, "Yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde kıyı kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sıcaklık değerlerinin fazla olduğu dolayısıyla yangın riskinin yüksek olduğu hassas alanlarda vatandaşların orman yangınları hususunda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, "Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Meteoroloji: Yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor

Meteoroloji’den edinilen bilgiye göre, pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sivas, Adana, Osmaniye ve Hatay’ın Kıyı kesimleri ile Antalya’nın doğusunda dağlık kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde kıyı kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir