BBP'de "İhsanoğlu" tartışması

BBP Genel Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu destekleme kararının partimizin tüm karar organlarının özgür iradesiyle alındığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını, partisinin tüm karar organlarıyla yapılan istişare sonucunda verdiklerini belirterek, "Bu bizim demokratik tercihimizdir. Bu kararımızla asla bir siyasi partinin yanında, bir cephenin yanında değiliz. Nasıl biz başkalarının demokratik tavrına saygı duyuyorsak, herkesin de BBP'nin tercihine ve tavrına saygı duyma gibi bir zorunluluğu vardır" dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerinin açıklanmasının ardından BBP içinde yaşananlara değindi. 

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini başından beri desteklediklerini söyleyen Destici, yalnızca Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin değil, seçime katılan bütün siyasi partilerin aday gösterme hakkı olması gerektiğini belirtti. 

Yasal düzenlemeyle önlerinin kesildiğini ve aday gösteremediklerini ifade eden Destici, Selahattin Demirtaş dışındaki iki adayla ilgili görüşlerini almak üzere partinin tüm yetkili kurullarını toplantıya çağırdıklarını anlattı. 

Partinin Kurucular Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve tüm il başkanlarıyla ayrı ayrı görüştüklerini, toplantılar yaptıklarını kaydeden Destici, istişareler sonucunda cumhurbaşkanı adayı ile ilgili ilkelerini belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendilerinden istedikleri randevu üzerine iki adayla da görüştüklerini hatırlatan Destici, "Her ikisine de taleplerimizi söyledik, aldığımız cevapları istişare kurullarımıza tekrar anlattık, genel istişare yaptık, görüşlerini aldık" dedi.  

Bütün kurulları işlettik

Karar alma aşamasında bütün kurulları işlettiklerini ve demokratik bir tercih olarak kararlarını kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Destici, şöyle devam etti:

"Bu bizim demokratik tercihimizdir. Bu kararımızla asla bir siyasi partinin yanında, bir cephenin yanında değiliz. Nasıl biz başkalarının demokratik tavrına saygı duyuyorsak, herkesin de BBP'nin tercihine ve tavrına saygı duyma gibi bir zorunluluğu vardır. Karar partimizin tüm karar organlarının özgür iradesiyle alınmıştır. Bu karardan sonra partimize ve hareketimize karşı özellikle iktidar partisi tarafından açık bir kumpas ve operasyon başlatılmıştır. BBP'yi Türk siyasetinden yok etmeye çalışanlar bunu başaramayınca, kendilerine katılma teklifinde bulunmuşlardır. Bunda da başarılı olamayınca ve seçim sürecinde bekledikleri destek de karşılık bulmayınca saldırı haline dönüşmüştür."

Yazıcıoğlu'nun sözleri

BBP Lideri Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, bir toplantıda söylediği, "Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan asla bu düşüncesiyle cumhurbaşkanı olamaz" sözlerini okudu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir
BBP