Beautyworld Middle East'e Türkiye'den 85 şirket katıldı

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz, Türkiye'nin dünya kozmetik pazarından aldığı payın artması için yurt dışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ve en önemlisi de markalaşmaya ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), dünyanın en büyük kozmetik etkinliklerinden biri olan Beautyworld Middle East 2014 Fuarı'na milli katılım organizasyonu düzenledi.

İKMİB açıklamasına göre, fuarın ana sponsorlarından olan Türkiye'yi milli katılım organizasyonuyla, yaklaşık bin 800 metrekarelik bir alanda 85 firma temsil etti.

Türkiye'nin güçlü kozmetik, güzellik ve kişisel bakım firmalarını bir araya getiren ve yüksek katılımla temsil edilen "Beautyworld Middle East Fuarı"nda Türk kozmetik ve kişisel bakım firmaları, ürünlerini sergiledi. Türk pavilyonunda ziyaretçilere Türk kahvesi ikramının yapıldığı bir dinlenme alanı yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Türkiye'nin dünya kozmetik pazarından aldığı payın artması için yurt dışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ve en önemlisi de markalaşmaya ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, kozmetik ihracatında Orta Doğu pazarının büyük bir paya sahip olduğunun altını çizdi.

Akyüz, kozmetik firmalarının dünya devleri arasında yer alma hedefiyle markalaşma yolunda yoğun çaba harcadıklarını vurgulayarak, bu çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir