Bekleme süresi en aza inecek

Bi'Saniye, telefonda ve uzun kuyruklarda bekleme süresini en aza indirmeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özüm ÖRS

ANKARA - Müşteri hizmetlerine ulaşmak için telefonda veya devlet kurumlarında, müze yerlerinde kuyruklarda beklemenin önüne geçmek amacıyla kurulan Bi’Saniye.net, zamandan kazandırıyor. Bi’Saniye yetkilisi Mustafa Taylan Özbay, arzu edilen yerlerin Bi’Saniye.net’de  yer alan yoğunluk çizelgelerine bakılarak yoğun saatlerin görülebildiğini, böylece bu saatlerde arama yapmaktan ya da ziyaretten kaçınılabileceğini belirtti. Özbay, kullanıcıların da ne kadar beklediklerini bildirerek diğer kullanıcılar için fayda sağlayabildiğini kaydetti. Kullanıcıların ifadelerine göre; müşteri hizmetlerinde hiç beklemeyen de var, 4 saatten fazla bekleyen de… 

Fransa’da kurulmuş küçük bir şirket olan J’aime Attendre (Beklemeyi Seviyorum),  bugün Türkiye’de “Bi’Saniye” markasıyla pazara girdi. Bi’Saniye ile ilgili bilgi veren ‘Bi’Saniye’ yetkilisi girişimci Mustafa Taylan Özbay, “Bir insan toplamda yaklaşık olarak 4 ayını telefonda bekleyerek geçiriyor. Bu anketi araştırma ekibimiz yaklaşık bin katılımcıyla geçtiğimiz Haziran ayında düzenledi” dedi.

“Pazartesi günleri öğle saatlerinde müşteri hizmetleri yoğun”

Sloganı ‘Bekletilmeye Dur De’ olan Bi’Saniye.net’in, uzun kuyrukları ve telefonda bekletilmeleri bitirme amacıyla yola çıktığını dile getiren Özbay, “Bi’Saniye, müşteri hizmetlerini ararken, müzeleri ziyaret ederken ya da devlet dairelerine işiniz düştüğünde bekletilmemek için en ideal zamanı söylüyor” dedi. Özbay, Bi’Saniye’de yer alan yoğunluk çizelgesine bakılarak yoğun saatlerin görülebildiğini, böylece bu saatlerde arama yapmaktan ya da ziyaretten kaçınılabileceğini dile getirdi. Özbay, “Telefonda bekletilmemek için özellikle pazartesi günleri öğle saatlerinde müşteri hizmetlerini aramaktan kaçınmalıyız” dedi.

4 saatten fazla bekleyen var

Kullanıcıların da sisteme dahil edildiğini belirten Özbay, her aramadan sonra, kullanıcıların ne kadar beklediklerini söyleyebildiğini ve bu verilerin aynı müşteri hizmetlerini aramak isteyen diğer kullanıcılara da fayda sağlayacağını kaydetti. Kullanıcıların bildirimlerine göre, çağrı merkezlerinde 4 saatten fazla bile bekleyen var. 

Zamandan kazandıracak tavsiyeler sunuyor

Bi’Saniye’de Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Anıtkabir, Hacı Bektaş Veli Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Mevlana Müzesi gibi turistik yerlerin yanı sıra, Büyükelçilikler, Emniyet Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Valilikler gibi devlet daireleri de yer alıyor. Buna ek olarak,  AVEA, Turkcell, Vodafone, TTNET, D-Smart, Digitürk, Tivibu, Superonline gibi şirketlerin ve bankaların da müşteri hizmetlerinin yoğunluk bilgisine ulaşılabiliyor. Ayrıca, Versay Sarayı, Eyfel Kulesi, British Museum gibi yurtdışında yer alan turistik yerler hakkında bilgi ve tavsiyeler içeren Bi’Saniye’de yoğunluklar görülebildiği gibi, kullanıcılara zamandan kazandıracak tavsiyelere de yer veriliyor.