BES'e işveren katılımı yüzde 95 arttı

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Bostan, BES'te 2013 başında 181 bin 800 olan işveren katılımının, 2014 eylül sonu itibarıyla yüzde 95 artarak 354 bine ulaştığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde 2013 yılı başında 181 bin 800 olan işveren katılımının, 2014 eylül sonu itibarıyla yüzde 95  artarak 354 bin katılımcıya ulaştığını belirtti.

Vakıf Emeklilik ile Özcanlar Köfte arasında "işveren katkılı emeklilik sözleşmesi" imzaladı. Bostan, imza töreninde yaptığı konuşmada, 11 yaşını dolduran BES'in son yıllarda hızlı bir büyüme kaydettiğini, çalışanların bağlılığını sağlamak için işverenlerin de sisteme olan ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

BES'in devlet katkısı ile yaşadığı büyüme ivmesine dikkati çeken Bostan, kurumsal katılımların arttırılmasının BES'in gelişimine ciddi bir katkı sağlayacağını vurguladı.

2013 yılı başında 181 bin 800 olan işveren katılımının, 2014 eylül sonu itibarıyla yüzde 95 artarak 354 bin katılımcıya ulaştığını bildiren Bostan, "Biz ülkemizde ciddi bir kurumsal katılım potansiyeli olduğunu düşünerek, bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Pek çok kurumla iletişime geçtik" ifadelerini kullandı.

"Kurumsal katılım artmalı"

Müşterilerinin gelecek hayalleri için çalışan Vakıf Emeklilik'in yarınları bugünden belirleyerek herkesin hayalini kurduğu, ekonomik kaygılardan uzak, refah içinde bir emeklilik dönemi için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü anlatan Bostan, "Türkiye'de BES'in istenilen ve hedeflenen düzeye gelmesi için kurumsal katılımların artması gerekir. 2012 yılı itibariyle kurumsal katılım oranı İngiltere'de yüzde 89, Finlandiya'da yüzde 80, Avustralya'da yüzde 70 ve Hollanda'da ise yüzde 69 olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde ise bu oran sadece yüzde 4 mertebesinde. Dolayısıyla diğer sistemlere nispeten kurumsal katılım düzeyi ülkemizde halen düşük seviyelerde" şeklinde konuştu.

Kurumların, insan kaynakları politikalarına daha kalıcı çözüm arayışında olduğuna işaret eden Bostan, şunları kaydetti:

"Odak noktanın çalışan olduğu bu farkındalık ile çalışanların çalıştıkları kurumlara olan güvenleri ve bağlılıkları arttı, motivasyonlarının da yükseldiği gözlemledi. Bugün Özcanlar Köfte ile imzalanan işveren katkılı emeklilik sözleşmesiyle kurumsal katılımın önemli bir örneğini sergilendi."

Bu konularda ilginizi çekebilir