Beşiktaş, Asteras'la 1-1 berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Yunanistan'ın Asteras Tripolis takımı ile 1-1 berabere kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, ilk hafta maçında sahasında Yunan temsilcisi Asteras ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetti. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş, 33. dakikada Gökhan Töre'nin golüyle 1-0 öne geçti ve devre de böyle sonuçlandı. İkinci yarıda da rakip kalede pozisyon bulan siyah beyazlılar bunlardan yararlanamadı. Konuk ekip Asteras 88. dakikada Parra ile golü buldu ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Beşiktaş, grubundaki ikinci maçında İngiliz ekibi Tottenham ile deplasmanda karşılaşacak. 

Grubun diğer müsabakasında Partizan, sahasında İngiliz ekibi Tottenham ile karşılaştı. Başkent Belgrad'da oynanan müsabaka golsüz berabere sonuçlandı ve taraflar birer puan aldı.  

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakatlıkları geçmesine rağmen yeni transferler Demba Ba ve Jose Sosa'ya Yunanistan temsilcisi Asteras ile oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında ilk 11'de şans vermedi. 

İki futbolcu da yedek kulübesinde yer alırken, Sosa takıma geldikten sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı. 

Asteras karşısına tek forvet olarak Mustafa Pektemek'i çıkaran Bilic, Oğuzhan Özyakup'a da bu oyuncunun arkasında görev verdi. 

Necip Uysal savunmanın sağında 

Son haftalarda savunmanın sağında İsmail Köybaşı'nı oynatan Hırvat teknik adam, Asteras maçında bu bölgedeki tercihini Necip Uysal'dan yana yaptı.  

Sakatlığı bulunan Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Tomas Sivok forma giydi. Ön libero Hutchinson-Veli Kavlak ikilisinden oluşurken, orta alanın solunda Olcay Şahan, sağında ise Gökhan Töre oynadı.  

Siyah-beyazlılarda Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Sosa'nın yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Kerim Koyunlu, Cenk Tosun ve Atınç Nukan yer aldı. 

Tribünler yine boş kaldı 

Beşiktaşlı taraftarlar geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de oynanan Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi Asteras karşılaşmasına da ilgi göstermedi. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın büyük bölümü boş kalırken, karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izledi. 

Bu arada, yoğun yağmur nedeniyle kale arkası tribününde bulunan taraftarlar doğu tribününe geçti. Yağmur nedeniyle sahanın zemini de ağırlaştı. 

Bilic'in cezası bitti 

Cezası nedeniyle Arsenal ile Londra'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçını tribünden izlemek zorunda kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Asteras karşısında sahaya takımının başında çıktı. 

Kılıçdaroğlu da maçı izledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Beşiktaş ile Asteras arasında yapılan UEFA Avrupa Ligi maçını izledi

Daha önce Çarşı taraftar grubuyla birlikte maçı izleyeceği açıklanan Kılıçdaroğlu, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Beşiktaş'tan Asteras'a yemek 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Asteras Kulübü sahibi Laiwenakis Ioannis, kulüp yetkilileri ve UEFA Delegesi ile dostluk yemeğinde bir araya geldi. 

Dostluk yemeğine Orman'ın yanı sıra siyah-beyazlı yöneticiler, Asteras Başkanı Georgios Borovilos, Yunan takımının yöneticileri ve UEFA Delegesi Balazs Makray katıldı. 

Yemek sonunda Fikret Orman, Laiwenakis Ioannis'e kartal heykeli ve çeşitli hediyeler takdim etti. Asteras Kulübü Başkanı da Orman'a hediyeler verdi. 

Orman, yemek sonrası yaptığı açıklamada, "Biraz futboldan, normal hayattan ve ülkemizden bahsettik. Güzel bir yemek oldu. İnşallah bu akşam da güzel bir maç sonunda misafirlerimizi, misafirperverliğimizle yolcu etmek istiyoruz. Bugün maçı kazanmak istiyoruz. Asteras, 4 yıl önce 4. ligdeydi, geçen sene ise birinci ligi 4. sırada bitirdi. İyi bir takımları var. Söz artık futbolcularda" şeklinde konuştu.