Kartal Hollanda'da avantajı kaptı!

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımını deplasmanda 2-1 yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş, Hollanda’nın Feyenoord takımıyla oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçını 2-1 galibiyetle geçti.

8. dakikada Schaken’in sağ taraftan kale çizgisine ortaladığı topa Feyenoordlu forvet oyuncuları dokunamadı.

13. dakikada Oğuzhan’ın sağ taraftan kullandığı korner atışına iyi yükselen Mustafa, kafayla topu kalecinin sağından ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

21. dakikada sol tarafta topla buluşan Oğuzhan’ın kale içine ortaladığı topu Feyenoord defansı zorlukla uzaklaştırdı.

38. dakikada ceza alanı içindeki karambolde kaleci Tolga sakatlanma pahasına tehlikeyi uzaklaştırdı.

43. dakikada ceza alanı çizgisinin hemen dışında topla buluşan Boetuis’in vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

47. dakikada Clasie’nin sol taraftan penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya uzanan Boetuis müsait pozisyonda topa dokunamadı.

51. dakikada Vilhena’nın sol taraftan penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya iyi yükselen kaleci Tolga, topa tek hamlede sahip olmayı başardı.

56. dakikada orta sahada Oğuzhan’dan aldığı pasla ilerleyen Olcay, topu ceza alanı içinde müsait pozisyonda olan Mustafa’ya çıkarmak istedi. Ancak araya giren Feyenoord defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

71. dakikada orta sahanın sağında Mathijsen’dan topu kapan Kerim, ceza alanı içine girdi. Bu futbolcunun vuruşunda, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 0-2

77. dakikada sağ taraftan yapılan köşe atışına iyi yükselen Immers’ın sert kafa vuruşunu, kaleci Tolga kornere çeldi.

90. dakikada Beşiktaş ceza alanının solunda kazanılan serbest vuruşu kullanan Vilhena’nın şutunda top az farkla üstten auta çıktı.

90+4 dakikada ceza alanı içinde Motta’nın Manu’ya yaptığı müdahale sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Te Vrede meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 1’e indirdi: 1-2

Karşılaşma, Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Üst düzey bir futbol oynadık

Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, çok iyi bir sonuç almalarına rağmen hayale kapılmamaları gerektiğini belirtti.

Turu geçebilmek için İstanbul'da da bu geceki kadar iyi oynamaları gerektiğini ifade eden Bilic, "Beklediğimiz gibi harika bir atmosfer vardı statta. Oyuncularımız istediğimiz her şeyi yaptılar. Taktik olarak gayet saygı duyarak istediğimiz taktiği uyguladılar. Cesur oynadılar çok iyi bir iş çıkardılar" dedi.

İki takımı ve özellikle de kendi takımını tebrik ettiğini ifade eden Bilic, oyuncularının performansının kendisini gururlandırdığını ifade etti.

Savunmada ve hücumda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarına değinen Bilic, şöyle konuştu:

"Önde ve toplu halde savunma yaptık. Çok adamla hücum ettik. Topu çok iyi saklayarak oyunun yönünü iyi değiştirdik. Topu kaybettiğimiz dönemlerde öndeki baskıyı çok çabuk bir şekilde yaptık. Bütün bunlar çok olumluydu. Fakat bu eşleşme ne yazık ki tek maçlık bir eşleşme değil. Fred Rutten de dün basın toplantısında belirtmiş. Bu eşleşme büyük ihtimalle İstanbul’da çözülecek diye söyledik ve öyle de olacak."