Beşiktaş ve Trabzonspor PFDK'da

İki takım da ''çirkin ve kötü tezahürat'' gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta maçlarının ardından Trabzonspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Trabzonspor Fenerbahçe maçında, Beşiktaş ise Çaykur Rizespor mücadelesinde taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi gereği PFDK'ya sevk edildiler.

Çaykur Rizespor ise Beşiktaş maçında toplam 6 futbolcusunun sarı kart görmesinin ardından, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi gereği kurula sevk edildi.

Mersin İdmanyurdu Kaleci Antrenörü Mustafa Cengiz Birgen, Kasımpaşa mücadelesinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Bu arada, PTT 1. Lig'de Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor ve Albimo Alanyaspor ile, Giresunspor Antrenörü Suat Tekelioğlu ile futbolcusu Eray Çalışkan da disiplin kuruluna sevk edilenler arasında bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir