Beyaz Saray'dan 'infaz' açıklaması

Beyaz Saray, ABD'li serbest gazeteci Steven Sotloff'un öldürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen görüntünün gerçek olup olmadığı üzerinde çalışıldığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - Beyaz Saray, istihbarat camiasının, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Suriye'de rehin alınan ABD'li serbest gazeteci Steven Sotloff'un öldürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen görüntünün gerçek olup olmadığı üzerinde çalıştığını bildirdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, yaptığı açıklamada, "Amerikan vatandaşı Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin olduğunu iddia eden videoyu gördük. İstihbarat camiası, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalışıyor" ifadesini kullandı. 

Videonun gerçek olması halinde, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini belirten ve Sotloff'un ailesine başsağlığı dileklerini ileten Meehan, zamanı geldiğinde konuyla ilgili daha fazla bilgi vereceklerini kaydetti. 

Bu arada, Amerikalı gazeteci Sotloff'un ailesi adına da bir açıklama yapıldı. Ailenin sözcüsü Barak Barfi, ailenin videoyu gördüğünü, ancak yetkililerin henüz videonun gerçek olduğunu teyit etmediğini belirtti.  

Barfi, "Ailenin, bu korkunç trajediden haberi var ve özel olarak yasını tutuyor. Bu zor zamanda aileden kamuoyuna bir açıklama olmayacak" dedi.