Turkcell’den teknolojik dönüşüm çağrısı

Bilginin şirketleri, bireyleri, ülkeleri farklılaştırdığını belirten Süreyya Ciliv, "Bilgi ve mobilite çağında teknolojiye uyum, tüm şirketlerin büyüme yolunda vermesi gereken bir sınav" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - Turkcell, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha
hızlı ve karlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği, "Akıllı Şirket Toplantıları" Anadolu turunun 2013'te ikinci durağı Mersin oldu. Bugüne kadar 10 bin kilometre yol yaparak 5 bin üzerinde kurumsal müşteri ile buluşan Turkcell, bu yıl da birçok Anadolu ilinde etkinlikler düzenleyerek, Türkiye'nin dört bir yanındaki şirketlere teknolojiyle fark yaratma fırsatlarını anlatıyor. Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "İçinde yaşadığımız bilgi ve mobilite çağında teknolojiye uyum, tüm şirketlerin büyüme yolunda vermesi gereken bir sınav.
Şirketler bu noktada mobil teknolojilerle maliyetlerini azaltıp, gelirlerini arttırarak
risklerini yönetebilir" dedi. Ciliv, bugün bilgi odaklı değişimin yaşandığını ve bilginin şirketleri, bireyleri, ülkeleri farklılaştıran çok önemli bir konu olduğunun altını çizdi. Teknolojinin bugün çok daha erişilebilir hale geldiğine değinen Ciliv, teknoloji dünyasında son dönemlerde büyük değişimler yaşandığını, insanların gelişen teknoloji sayesinde bilgiye erişilebilirliğinin kolaylaştığını aktardı. Ciliv, gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye ulaşmada maliyetlerin de azaldığını belirterek "örneğin 500 TL'lik Turkcell T21'in, 1975'te geliştirilen 5 milyon dolar değerindeki Süper bilgisayardan daha güçlü durumda" dedi.