Bilkent Holding'in 'görünümü' pozitife yükseldi

JCR Eurasia, Bilkent Holding'in uzun vadeli ulusal notunu 'A(Trk)' olarak teyit etti, görünümünü ise 'pozitif'e yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Japonya merkezli uluslararası bir kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Türkiye organizasyonu JCR Eurasia (JCR Avrasya Derecelendirme Anonim Şirketi ), Bilkent Holding'in Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu "A(Trk)" olarak teyit ett, görünümünü ise "Stabil" den "Pozitif"e yükseltti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; bu not ile Bilkent Holding "yüksek yatırım yapılabilir" kategori içerisindeki konumunu sağlamlaştırdı.

Yapılan değerlendirmede şöyle denildi:

Bilkent Holding'in, yaratılan içsel öz kaynakları yanında, dışsal fon kaynaklarına ulusal ve uluslararası piyasalardan uygun koşullarda rahatlıkla ulaşabilme kabiliyeti ve düşük borçluluk seviyesine bağlı olarak oluşan kolay likidite yönetimi imkanları ve faaliyetlerinin coğrafi ve sektörel çeşitliliğine bağlı olarak azalan risk konsantrasyonu, "A(Trk)" olarak teyit edilen uzun vadeli yerel para notunun dayanaklarını oluşturmuştur. 

Yasal süreçlerde gelinen aşama sonucu dava konusu yüksek tutarlı alacakların tahsil edilme olasılığı, süreklilik arz eden nakit sermaye artışları ve likidite yönetiminin kolaylaşması gibi faktörler de yerel para görünüm notunun "Stabil" seviyeden "Pozitif" seviyeye yükselmesinde rol oynamıştır. 

Bilkent Holding'in Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notu ise ülke tavanı olan "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye) olarak teyit edilmiştir.
Değerlendirme, Bilkent Holding'in borç ödeme / mevcut yükümlülükleri yerine getirme kapasitesine yönelik kantitatif ve kalitatif analizlere dayanmaktadır.
Bu notun Bilkent Holding'in uygun maliyetlerle yurtiçi/yurtdışı borçlanma kaynaklarına erişimi ve likidite yönetimi konusundaki mevcut kabiliyetlerini daha da güçlendirmesi beklenmektedir.

Bu konularda ilginizi çekebilir