Bilkom, orta dönemde 1 milyar liralık satış hedefliyor

Bu yıl yeni iş birlikleri yaparak büyük bir başarıya imza atan Bilkom, 'Witcher 3' oyununu yakında Türkiye'ye getirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, mevcut ürün portföyleriyle sene sonunda satışlarının 600 milyon lirayı geçeceğini öngördüklerini belirterek, hedeflerinin orta dönemde 1 milyar liralık satış rakamını yakalamak olduğunu bildirdi. 

Bilkom'dan yapılan açıklamaya göre, Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık ile bölüm direktörlerinin katıldığı toplantıda şirketin yeni dönem stratejileri ve 2015 hedefleri paylaşıldı. 

Bu yıl yeni iş birlikleri yaparak büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Varlık, yıl sonu hedeflerine yüzde 80'i aşan büyüme performansıyla şimdiden ulaştıklarını bildirdi. 

Gelecek yıl ürün portföylerine yeni markaları ekleyeceklerine işaret eden Varlık, şunları kaydetti: 

"30 yaşına bastığımız 2014 yılı bizim için yenilikler ve değişimlerle dolu bir yıl oldu. Ürün portföyümüzde uzun yıllardır bulunan Apple'ın yanına bir diğer teknoloji devi olan Asus'u, Zenfone ile kattık. Mevcut ürün portföyümüzle sene sonunda satışlarımızın 600 milyon lirayı geçeceğini öngörüyoruz ve geçen seneye göre yüzde 80'in üzerinde, pazarın çok üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız. Hedefimiz orta dönemde 1 milyar liralık satış rakamını yakalamak. Bunu gerçekleştirmek için ürün portföyümüzde onlarca markanın bulunması gerekmiyor, sadece alanında öncü 7-10 markayla bunu başaracağımıza inanıyorum." 

Yeni oyunlar yolda 

Bilkom'un 2014 yılında oyun pazarına girişini değerlendiren Bilkom Satış Direktörü Fikret Ballıkaya da oyun pazarına girme konusundaki kararın dijital yaşam tarzını benimsemiş tüketicilere yönelik stratejik bir karar olduğunu belirtti. Ballıkaya, şöyle devam etti: 

"Oyun işini bir sektör olarak görmekten çok, eğlenceyi ve büyükler için lifestyle trendleri barındıran bir alan olarak görüyoruz. Bu alanda yeni gelişmeler de var. CDProject firması ile anlaşma imzaladık, 'Witcher 3' yakında Bilkom ile Türkiye'de olacak. Yeni markalar da yolda. Merakla beklenen yeni oyunları Türkiye'ye getirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz." 

Bilkom İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Azade Çerkezoğlu Çavuş ise tüketiciye dokunan katma değerli distribütörlük anlayışıyla oluşturdukları yayınları tüm Türkiye'ye şifresiz olarak açma kararı aldıklarını belirtti. Çerkezoğlu, teknoloji markalarına ve ürünlerine dair tamamen Türkçe hazırlanan içerikleri, tüm teknoloji severlere açtıkları "www.dijitalyasamkocu.com" portalı ve "Bilkom DYK" mobil uygulamasıyla son kullanıcıya ulaştırmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir