Bin 100 şezlong ve 534 şemsiye çalındı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Plajı'na halkın kullanması için koyduğu 7 bin şezlongdan bin 100'ü, 3 bin 500 şemsiyeden ise 534'ü çalındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Konyaaltı Plajı'na halkın ücretsiz kullanması için konulan 7 bin şezlongdan bin 100'ü, 3 bin 500 şemsiyeden ise 534'ünün çalındığı bildirildi.

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Konyaaltı sahilinin kullanım hakkının Antalya Büyükşehir Belediyesine verildikten sonra belediyenin de plajı kiralama hakkını 22 Mayıs'ta kendilerine verdiğini belirtti.

Plajı devraldıktan sonra aydınlatmaya önem verdiklerini ve 6 kilometre kablo ve 62 projektör ile sahili aydınlattıklarını anlatan Dinçmen, sondaj çalışmaları ile kuyular yaparak plajdaki duş ihtiyacını giderdiklerini belirtti.

Kaderine terk edilen sahili soyunma kabinleri, engelli platformları, aydınlatma, tuvaletleri ve çevre düzenlemeleriyle düzene soktuklarını ifade eden Dinçmen, Başkan Menderes Türel'in talimatıyla halkın ücretsiz kullanımı için 7 bin şezlong ve 3 bin 500 şemsiye ve sehpa aldıklarını söyledi. 

Dinçmen, şezlong ve şemsiyeleri 6 kilometrelik plajın çeşitli yerlerine yerleştirdiklerini kaydetti. Halka güvenerek ve halkın sahip çıkacağına inanarak bu hizmeti yaptıklarına dikkati çeken Dinçmen, "İlk 20 gün içerisinde bin 100 şezlong ile 534 şemsiye bir anda kayboldu. Bazı vatandaşların havlusuna sarıp şemsiyeleri ve şezlongları götürdüğünü belirledik. Emniyetin kameralarıyla birkaç aileyi yakaladık ancak diğerlerini yakalayamadık" dedi.

Çalınmasın diye iple bağlandı

Dinçmen, sahilde 38 giriş noktası olduğunu ve bu noktalara güvenlik görevlileri koymalarına rağmen şezlong ve şemsiyelerin kaybolmaya devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bazı evlerin balkonunda bizim şemsiyeleri görüyoruz. Polisle gidip alıyoruz ve bu kişiler hakkında kamu davası açılıyor. Şemsiyeleri götürenler arasında kamu görevlileri de bulunuyor. Kaybolan şemsiyeler yerine yenilerini alacağız. 2 bin şemsiye ve şezlong takviyesi yapacağız. Tedbiren plajdaki şemsiye ve şezlongları birbirlerine iple bağladık. Bu uygulamadan sonra hırsızlık olayıyla karşılaşmadık."

Dinçmen, ayrıca engellilerin plaja inmek için kullandığı 3 engelli sandalyesinin de çalındığını, plajdaki 140 şezlonda kırıklar tespit ettiklerini dile getirdi. Şezlongların piyasadaki en kaliteli modellerini tercih ettiklerini söyleyen Dinçmen, güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerinde 3 kişinin şezlongun üzerine çıkarak zıplayıp şezlongu kırdıklarını, vatandaşların bu kişileri uyarmaları gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir