'Bir anda söylenirse olmaz'

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 94'üncü açılış yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'a ilk olarak gündemin birinci maddesi olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı soruldu.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Ülkemizi herhangi bir sıkıntıya sokmayacak nihai kararımızı veririz, adımı atarız. İstişarelerimiz devam ediyor. Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz" diye konuştu.

'Dağlık Karabağ sorunu çözülmeli'

Başbakan, bugün yaptığı 1915 olaylarına ilişkin açıklamaya da değindi. Erdoğan, "Artık her alanda normalleşmeye gitmek lazım. Ancak Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden bir adım atamayız" diye konuştu.

'Taksim yasak'

1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in kapatıldığının bir kez daha altını çizen Erdoğan, "Kimsenin bayram gününü zehir etmeye hakkı yok. Yasaktır ve yasak olduğu için gereken yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

'Twitter sözlerini yerine getirmezse...'

Erdoğan, Twitter'ın buzladığı hesaplara değişik yollarla erişime ilişkin de "Ben düşüncemi söyledim, verdikleri sözleri yerine getirdiler, getirdiler. Getirmedikleri takdirde aynı yerdeyiz biz, gereğini yaparız. Yapabildiğimiz kadarıyla. Bazıları diyor ki 'kapatsanız da girebiliyorlar' falan ama herşeyden önce bir vergi kaçakçısı şirket Türkiye'de faaliyet gösteremez, ofisi yok, faaliyet gösteremez, gereği neyse o yapılır. Olay artık tek yönlü değil, birçok yönlü" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir