1 günde 2 maden kazası: 3 ölü!

Sabah saatlerinde Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 Çinli işçi öldü. Zonguldak'ta ise maden ocağında vagonun çarptığı madenci hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - Tüm Türkiye'nin gözü Karaman Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı madendeyken, bugün 2 farklı şehirdeki madenden daha kaza haberi geldi. Meydana gelen maden kazalarında ise 3 işçi hayatını kaybetti. 

Günün ilk acı haberi Amasra'dan geldi. Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük oluştu. Göçüğün altında kalan 3 Çinli işçiden 1'i sağ kurtarılırken, diğer 2 işçinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Mesai arkadaşları tarafından göçük altından yaralı olarak çıkarılan Shouping Sun (40) acil sağlık ekiplerinin ilk müdahelesinin ardından Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AFAD ekipleri, göçükte mahsur kalan Maoshun Yang (38) ve Shouje Sun’ın (37) cesedine ulaştı. 

Yang ve Sun'un cesedi, ocaktan çıkarılarak Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.                   

32-003.jpg HEMA Enerji AŞ Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal da şirkette dün iş güvenliğiyle ilgili eğitim verdiklerini belirterek, "Zaman zaman burada hem kendi personelimize hem de Çinli personele iş güvenliğiyle ilgili eğitim veriyoruz. Bunu sık sık yapıyoruz. Dün de böyle bir eğitimim vardı, düzenli olarak yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı, olay yerinde inceleme yaptı. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da ocaktaki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

2. acı haber Zonguldak'tan

Gün içerisinde 2. maden kazası haberi ise Zonguldak'tan geldi. Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren özel maden ocağında vagonun çarptığı madenci hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde bulunan maden ocağında çalışan işçilerden Mustafa Turan'a vagon çarptı. Olay yerinde hayatını kaybeden Turan'ın cenazesi, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Merhum işçinin yakınları sinir krizi geçirdi. 

6-122.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir