"Biz inadına daha fazla kardeşlik diyeceğiz"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Hakkari'nin Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili "Onlar kardeşliğimizi bozmak istedikçe biz inadına daha fazla kardeşlik diyeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Bingöllü er Yunus Yılmaz'ın cenaze törenine katılmak üzere özel uçakla Bingöl'e geldi.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği Sosyal Tesisleri'ne geçen Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Yüksekova ilçesindeki menfur saldırı sonucu şehit edilen 3 askere Allah'tan rahmet diledi.

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu acıyı ailesiyle bir nebze de olsa paylaşmaya çalışacağım. Bu acılar, milletimizin hakkettiği acılar değil, buna sebep olanlar, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum" diyen Yılmaz, sıkılan kurşunların ülkenin ve milletin huzuruna, barışına, kardeşliğine sıkılan kurşunlar olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bunları hak etmediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Milletimiz de bu olup bitenleri gayet güzel bir şekilde izliyor. Ülkemizde kaos ve kargaşa çıkarmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar, buna set çekmeye çalışıyor ama ne yaparlarsa yapsınlar, ülkemiz, milletimiz doğru yolda yürümeye devam edecek. Bunları da hep birlikte aşacağız. Onlar kardeşliğimizi bozmak istedikçe, biz inadına daha fazla kardeşlik diyeceğiz. Onlar Türkiye'nin ilerlemesine set çekmeye çalıştıkça, biz gece gündüz çalışıp bu ülkeyi çok daha iyi noktalara taşıyacağız inşallah."

Yılmaz, şehitlerin anısına layık olmaya çalışacaklarını ifade ederek, "Bu vatan ve millet için şehit düşmüş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bingölümüzün de başı sağ olsun. Bingöl çok şehit vermiş bir ilimiz. Bütün şehitlerimizi de rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere helikopterle Karlıova ilçesine hareket etti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir