BM Güvenlik Konseyi'nden Abadi'ye destek

BMGK üyeleri, Irak Cumhurbaşkanı Masum'un, Haydar el-Abbadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmesi kararını desteklediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, Haydar el-Abbadi'yi hükumeti kurmakla görevlendirmesi kararını desteklediğini içeren basın açıklaması yaptı. 

BMGK'nın basın açıklamasında, yeni Başbakan adayının tayininin, Irak nüfusunun tüm kesimlerini temsil eden kapsayıcı bir hükümet kurulması konusunda önemli bir adım olduğu ve ülkenin mevcut sorunlarına kalıcı veya sürdürülebilir bir çözüm bulmaya katkısı olacağı ifade edildi. 

Yeni Başbakan adayını mümkün olduğunca çabuk ve anayasal zaman çerçevesinde hükümeti kurmak için hızla çalışmaya çağıran BMGK üyeleri, bütün siyasi partileri ve destekçilerini ülkede sükuneti korumalarını ve anayasada belirtilen siyasi sürece saygılı olmalarını istedi. 

BMGK üyeleri ayrıca, Irak'ta demokratik süreci ve Irak halkını özellikle terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik mücadelede destekleme konusundaki çağrılarını, yinelediklerini bildirdiler.