BM, Pakistan saldırısını kınadı

BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri Ban ve UNICEF, Pakistan'da bir okulda gerçekleştirilen çoğu çocuk 141 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pakistan'ın Peşaver kentindeki bir askeri okula düzenlenen ve çoğu çocuk 141 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve UNICEF sert şekilde kınadı. 

BM Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, saldırıyı üstlenen terörist grubun Güvenlik Konseyi'nin El Kaide yaptırımlar listesinde yer aldığı belirtilerek, bu gruba finans, silah, eleman ya da malzeme sağlayan tüm birey veya tüzel kişilerin yaptırım listesine ekleneceği uyarısı yapıldı.  

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da açıklamasında, saldırıyı "savunmasız çocuklara karşı korkakça işlenmiş korkunç bir suç" olarak niteleyerek, en sert biçimde kınadı. 

Genel Sekreter Ban, Pakistan hükümetinden saldırının sorumlularını yakalayıp, yargı önüne çıkarmasını isteyerek, tüm üyelerden bu konuda Pakistan'a yardımcı olmasını talep etti. 

UNICEF'ten yapılan açıklamada da saldırı kınanarak, kanlı çatışmaların bedelini en fazla çocukların ödediğine vurgu yapıldı. 230 milyon çocuğun halen çatışmalardan etkilenen ülkelerde yaşadığı kaydedilen açıklamada, çocukların yakın geçmişte bu yılki kadar şiddete maruz kalmadığı ifade edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir