'Bölge İdare Mahkemesi son SBS'yi iptal etti'

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Ankara 18. İdare Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile Defne Sena Uzuner isimli öğrencinin başvurusu üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Ayaydın, mahkemenin bu kararına karşın Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazı üzerine konuyu ele alan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin de 2013 yılında yapılan SBS'nin iptaline karar verdiğini duyurdu.

Karara gerekçe olarak ise ''Kanun ve yönetmeliklere açıkça aykırılık'' olarak gösterildi.

Karara Danıştay'da itiraz edilecek.

Ankara 18. İdare Mahkemesi; 8 Haziran 2013'te yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

MEB Müsteşarı Tekin: Karar kaos yantmaya yönelik

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Hürriyet'e bugün Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı karar nedeniyle yapılacak bir işlem bulunmadığını söyledi. Tekin, "Biz zaten 18.İdare Mahkemesi'nin Ocak ayında aldığı yürütmeyi durdurma kararından sonra, kararın gereğini yerine getirdik. Dolayısıyla bugünkü mahkeme kararı sonrası yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Çocuklarımız rahat olsun. Her şey yerli yerinde" dedi. 

Müsteşarı Yusuf Tekin iptal kararını Kanal 24 televizyonunda da değerlendirdi. Tekin şunları söyledi:

"Öğrenci ve velililerin tedirgin olması için bir neden yok. hiç kimse mağdur olmayacak. Sadece 103 öğrenci için düzeltme yapıldı. Bugünkü karar doğrultusunda öğrencilerin sınavının iptali gibi bir durum söz konusu değil.

Yargı kaos oluşturacak bir zamanda karar verdi. Paralele yapı vesaire tartışmaları var. Türkiye’de kaos yaratmaya yönelik biri durum gibi görüyoruz kararı. Karar taraflardan önce basınla paylaşılıyor. Bu da enteresan bir durum."

Bu konularda ilginizi çekebilir