Ege turizmde atağa kalkıyor

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, "Turizm alanındaki potansiyelin değerlendirilebilmesi için 2015 yılında Selanik ve İzmir'deki otel ve acente sahiplerini bir araya getirerek tüm konuları ve yapabileceklerimizi konuşacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm alanındaki potansiyelin değerlendirilmesi için gelecek yıl Selanik ve İzmir'deki otel ve acente sahiplerini bir araya getireceklerini bildirdi. 

Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas ve Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Thomopoulos, İZTO'yu ziyaret etti. 

Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Selanik ile İzmir'in "kardeş şehir" olduğunu, iki şehrin sosyo-ekonomik yapılarındaki benzerlikler sayesinde iş birliğine uygun ortamın kolay sağlanacağını belirtti. 

5 milyar dolarlık ticaret hacminin 2 katına çıkmaması için hiçbir engelin olmadığını dile getiren Demirtaş, özellikle turizm alanında hedef pazara yönelik çalışma yapılması gerektiğine işaret etti. 

Kruvaziyer turizminde işbirliği sağlanabileceğine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti: 

"Doğu Akdeniz'de istikrar yok. Karadeniz karışık, Akdeniz çok klasik. Yeni yerlere ihtiyacımız var. İzmir, Çanakkale, Selanik gibi bir destinasyon olabilir. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz. Fakat Selanik'te limanının kruvaziyer gemilerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Hem turizm, hem ticaret alanında gelişme sağlamak için içinde araç ve yolcu taşıyabilen gemilere ihtiyaç var. Yaklaşık 3 yıldır bu konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor ama gerçekleşmedi. Turizm alanındaki potansiyelin değerlendirilebilmesi için 2015 yılında Selanik ve İzmir'deki otel ve acente sahiplerini bir araya getirerek tüm konuları ve yapabileceklerimizi konuşacağız." 

Demirtaş, İzmir-Selanik havayolu ulaşımının sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

 Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas ise sadece ticaret değil turizm alanında da iş birliği yapmak istediklerini belirtti. 

Türk- Yunan dostluğunun altını çizen Cicikostas, "Bizi ayıran her şeyi bir kenara bırakmalıyız. Bizi birleştiren alanlar üzerinde çalışmalıyız" dedi. 

Selanik-İzmir hava bağlantısının öneminin farkında olduğunu dile getiren Cicikostas, ticaret odasından gerekli doluluk oranlarını yakalamak için destek beklediklerini, bu işin yüzde 25'inin Selanik'teki acentelerle, yüzde 25'inin de İzmir'deki acentelerle başarılabileceğine dikkati çekti. 

Cicikostas, hem insan hem araç taşıyan gemilerin hayata geçmesi için hiçbir engel olmadığını dile getirerek "2-3 ay içerisinde bu sistemin kurdelesini keseriz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir