Fidyekızık’ta selin yaraları sarılıyor

Uludağ’dan gelen sel sularına teslim olan Fidyekızık Mahallesi için çalışmalara başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) -  Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, Uludağ’dan gelen sel sularına teslim olan Fidyekızık Mahallesi’ndeki yaraları sarmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, olayın yaşandığı ilk andan itibaren bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek, vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak için gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Şiddetli yağışlar sonrası dağ eteklerindeki derelerin taşması sonucu Fidyekızık Mahallesi sular altında kalırken, sel sularının istinat duvarını yıkması sonucu da Fidyekızık İlkokulu da sular altında kalmıştı. Çok sayıda aracın sel sularına kapılmasıyla birçok vatandaş mağdur olurken, Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Yıldırım Belediyesi’ne bağlı ekipler, hem ilkokulda hem de mahalle genelinde çalışmalarda başladı.
 
İklim değişikliklerine bağlı olarak mevsimsel yağışların daha da şiddetli hale gelebildiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, selin vurduğu Fidyekızık Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Olayın yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgede çalışmalara başlandığını dile getiren Altepe, “Aşırı yağışlarla Uludağ, yatağından çıkan sular Fidyekızık Mahallemizde tahribata yol açtı. Kapatılan dere yatakları ve ağzı tıkanan kanallar yüzünden yaşanan olayın ardından ekiplerimiz bölgede çalışmaya başladı. Önemli bir alan sular altında kalmış. Kapatılan dere yataklarının açılması ve tıkanan kanalların tümüyle açılması için çalışmalar devam ediyor. Bir daha bölgede böyle baskınlar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetinin ortadan kaldırılması için de gerekli her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.