Osmangazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'ne 'Helal Gıda' sertifikası

Osmangazi Belediyesi Sosyal Tesisleri Helal Gıda sertifikası aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) -  Osmangazi Belediyesi’nin şirketi Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) tarafından işletilen 3 sosyal tesis, “Helal Gıda” sertifikası aldı.

Osmangazi Belediyesi’nin sosyal tesisleri, bugüne kadar aldığı kalite belgelerinin yanına helal gıda sertifikasını da ekledi. Osmangazi Belediyesi’nin başvurusunun ardından Dünya Helal Birliği’nce (DHB) yaklaşık 11 ay süresince gerçekleştirilen denetimlerin ardından Sümbüllü Bahçe Konağı, Değirmen Park ve Sosyal Tesisi ile Soğanlı Kültür Merkezi’nde yer alan mutfak, “Helal Gıda” sertifikası almaya hak kazandı. Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, “Helal Gıda” sertifikalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teslim etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, helal gıda sertifikasının özellikle yurtdışında hizmet veren işletmeler için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Helal gıda sertifikasını yalnızca et ürünlerinde değil hijyen şartlarına uygunluk bakımından da alıyoruz. Vatandaşa kaliteli hizmet sunmanın yanında örnek olmak bizim görevimiz. Bu çalışma özel sektöre örnek olacak” dedi.